Thursday, March 18, 2010

Apply keje baru

Muhammad Muaz benar-benar menguji kesabaran bila makin membesar. Mmg bertuah btoi. Dia tak boleh tgk Mama jauh sket / buat koje. Mesti nak menangis punya. Dia nak mama dok depan die tgk dia panjat tangga, masuk bawah meja, main seterika, main hide n seek n macam-macam lagi. Dia tak suke tido. Kalau nak tido maunya nak berperang kecil. Malam-malam pon dah susah nak tido. Alahai anakku sayang. Ayah dah kata 3 org anak cukupla :p

Pengasuh pon kata yg sama. Tak boleh jauh sket nak menangis. Atoooii... i Pejabat kawan mama ada tegur mata mama cengkung. Ye benar. Kurang tido. Tapi alhamdulillah mama sihat. I think it's true that breastfeeding make both mommy n bby healthier.

Out of that...mama dah hantar CV ke T**. Ya allah, moga dapat koje kat T** Jalan Kepong! Dekat btoi kat umah. Tidaklah harapan menggunong! Mama usahakan juga sbb nnti ayah force ranking Mama soh benti koje bila abeh bonding ngan T* bulan Julai ni. Mama tabik spring bangat kat mama2 yg dulu koje n benti koje sbb jaga anak! Bila kita nak sanggup ni?? huhu

To be frank, koje sekarang no prob! I like..opismate besh, bos best, benefit, gaji , esos, environment, rental line free, streamyx staff pakej.... all tip top! cuma yg tak larat buang masa dek jam..2hrs++ wasted on the road. What a wastage!

Kek Mawaddah n Birthday Party dia tak jadi buat wiken ni sbbnya : Abg Mus'ab ikot atuk n uwan balik kg N9 sejak semalam sampai wiken..then wiken kami nk gi kenduri.

Tak sabarnya nak merealisasikan Edible Image Mawaddah ni atas kek dia next week! Minggu ni kene cari bahan-bahan kek! yihaaa

Edible image ini ditempah dr Rahatul. Lom print n lom amik lg..tapi dah bayo. Cantik tak korang??

11 comments:

hayatizain said... Reply To This Comment

Farra
saya memang dah lama berkenan nak buat kek guna edible image. Tapi saya ni bab decoration mmg kurang ilmu. Nak cari cara2 di internet tak de masa. Tak tahu macam mana nak guna image tu. Letak je kat atas kek? kalau tak keberatan share di blog. Sangat berguna untuk orang2 mcm saya :)

Farra said... Reply To This Comment

hayati, lepas letak krim cekelat tu biarkan kek tu sejuk , masukan kek dlm peti sejuk..lps tu baru taruk edible image..nnti dh siap sy share la ek kat blog ;) ..dh 1 yr tak guna edible image..berdebar gak ni!

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

cantik.. mawaddah tu kan dh mmg comel bila dia senyum geram je :D

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farra, lagi cantik kalau letak pic mawaddah pakai tudung dlm feri ke langkawi tuh kot... kemas n cute :) juz my one cent.. btw, kalau farra nak cari keje dkt ngan umah, ayu pun br terpk nak tukar keje dkt ngan umah.. kebetulan d*** hanya sekangkang kucing dr rumahku.. :):)

oja said... Reply To This Comment

Farra print sendri ke edible image atau order ? kalo order kat mana?A4 size brape rm? now tgh cari2 tpt print yg halal...pls share thx

oja said... Reply To This Comment

ayak...baru pasan Farra dh bgtau print kt mana. tq hehehehe...sori tak baca abes

5577 said... Reply To This Comment

salam kenal.. :)
tgh bloghopping, menarik blog ni.. saya farah jugak, :)
edible image tu mmg menarik, ramai org pakai skrg, mak farah buat kek, jd ramai yg mintak dia buat kek pakai edible image.

nak exchanges link?

nur.najib said... Reply To This Comment

kak..bb nafeesah sm cam bb muaz tp kat rmh je la...mlm pon asik jaga dn x suke tido mlm sgt.tp bw brjalan senyap.kaki berjalan

nur.najib said... Reply To This Comment

kak...org nogori gak? bolah mano?

Farra said... Reply To This Comment

baiti~tq tq

ayu~btol gak tu..tq..tp dh print la

oja~selamat beredible gak

farah~salam kenal, bole2 silakan

nur~kg nenek akak kat N9, k. pilah ;) ..eh bby muaz dh 2 hari ni ok pulak...maybe sbb hari tu demam

nur.najib said... Reply To This Comment

ehh kak..sama plak dgn nafeesah..dah 2 hari ni die ok plak..cam berjanji plak drANG nih