Monday, March 1, 2010

Jimat minyak?

Minyak nak naik harga ek tak lama lg? Terasa macam kuperlu kereta yg lebih menjimatkan minyak. Sejak accident 2 minggu lps yg mengorbankan RM450, kami berkira-kira yg mama perlukan kereta kecil 2nd hand yg boleh diganyah ke tempat kerja setiap hari.

Naik public transport? Agak kurang praktikal memandangkan masa yg tidak menentu utk komuter. I hv to take car+ tren kmt+ lrt utk sampai ke opis. mmmm ...ntah lerrr...kalau bajet 10K mesti kancil je kan? yg pasti tak sanggup buat hutang huhu...mmm....

Last wiken kami balik kedah...best..jln tak sesak ~_~

6 comments:

ieka said... Reply To This Comment

ye ke? berapa? bila? kat mana ni? waduhh....

eLLe said... Reply To This Comment

farra, ko sure terkilan jual proton ko kan? huhuhu..

kite ni pon berkira2 dgn kimae..berkira nak beli motor..tp xtau laa bile..kalau dok denai alam pasni, rasenye naik moto lagi senang..

Farra said... Reply To This Comment

ika~yg psl minyak bersubsidi

shel~tak jugak..sbb masa aku beli exora dmn lom jual lg merc dia..so time tu kalau tak let go proton, so ada 3 kete kat umah aku, skarang baru dmn dh jual merz

masa tu aku dh dok tanye dia nak jual tak merz? kalau dia jual time tu konfem aa kami tak tolak proton kesayangankuuuu..uhuks

tu la, motor paling senang for us gak..cuma time waktu kami ni berbeza ..huhu..lg satu anak dah 3, so masa blik keje cemana nak sumbat 3 anaks atas motor? huhu

ummi said... Reply To This Comment

farra ~ kalo nk jimat minyak mmg u need a compact car like kancil, kelisa atau viva. keta besar utk long distance atau time nak beli barang rumah ala2 gempak punya. nanti bawak keta kecik tak muat pulak.

Farra said... Reply To This Comment

kak tie~tu la sis...tgh pikir2 kete kenit la nih

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

huh.. ni delima keter lg satu.. mcm mana kalau delima nk cornish ke tak?.. leh bantu komen :D