Tuesday, February 23, 2010

Teruja!

Bila tengok blog Rizalman ni, aduiiihhh terus jatuh cinta dengan tatacara dia menghias rumah-rumah yg terpilih tu! Sangat hebat! Aku pon ngidam sangat nak buat rumah elok gitu. Nak sangat hias rumah biar nampak elok dan bahgia in frugal way. Maksudnya tidak perlu barang-barang mahal tapi rumah nampak elok.

Candlelight betol-betol naikkan seri umah eh? Cuba tgk dlm blog tu. Umah ku tarak candlelight ( btol ke ejaan ni?)

Sebelum tu... matlamat pertama, kene biar rumah kemas selalu dulu. Baru boleh hias cantik gitu. hehe. Bukanla rumah kami ni teruk benor, tp bila tengok rumah kawan lain yg beranak ramai + tade maid tapi asik kemas memanjang rasa teruja pon ada.

Wish list:
  • Built in cabinet for all rooms. Tgk rumet buat elok je cabinet dia :p
  • Sofa baru. Dah setahun masuk wish list kan?
  • Cermin besar kat dining hall. Depa boleh install kan skali tak?
Dah dah..jom koje. Abg, izinkan ku berangan :p

3 comments:

rumet said... Reply To This Comment

mula2 aku ingatkan blog rizalman samiun... haha

ade budak2 kcik kat rumah.. susah la nak rumah kemas... tunggu anak2 dah masuk sekolah asrama nanti la baru decorate.. hehehhe

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

aku rasa lighting yang penting betul tu. sebab rumah tu nampak berseri when you're exposed tu lampu yang bersinar terang. macam rumah aida pun. aku pun tergoda konon nak buat juga la built in lampu2 tu tak mo pakai flourescent, tapi bil letrik, of course akan meningkat naik!

Farra said... Reply To This Comment

rumet~ye la beb, lps kemas je anak sepahkan balik huhu

aini~tu la aini, candlelier tu huby ku kata byk makan letrik, dia bangkang..tp aku berangan je