Friday, February 19, 2010

Piknik dgn ultraman Taro

Good news:

During the CNY oliday, kami balik kg N9 menziarah nenekku yg baru menjalani pembedahan mata. Alhamdulillah nenek dah boleh nampak semula cucunya ini hehe. Kami sempat juga berpiknik di Ulu Bendul. UB, mmg sgt sgt best. Next time kalau gi mmg kene prepare BBQ. Orang lain sume piknik ngan BBQ & Khemah. Cik Abg dah berkira-kira nak beli khemah. Lpas ni kalau dh ada khemah boleh la kami lepak lama sket kat UB. Teringat dolu grup usrah MMU kita camping n mendaki gunung angsi di situ.




Bad News:
Keretaku cedera akibat pemanduan kurang fokus oleh tuan punya kereta. Kejadian berlaku lebih kurang jam 5.50 petang Rabu di selekoh pertama kawasan parking pejabat di Bangunan Annexe ini. Akibatnya kereta cedera di bahagian pintu. Jadi, berwaspadalah kepada tuan punya kereta dan juga pemandu2 lain. Tuan punya kereta sedang mengira-ngira berapa agaknya wang akan melayang. Aduhai Dana Kecemasanku akan digunakan. Think positive, it's only a thing ( Bak kata cik abg). Apapon masa kat jln kuching pada hari Rabu dan Khamis ada 5 kereta berlanggar dan lagi teruk, so aku pujuk hati, at least my car cedera di pintu sahaja. Huhu

6 comments:

CT said... Reply To This Comment

OK ke air kat UB tu? My bro n family pergi last sunday...diorang kata air kotor...ye ke? sbb nephews balik kene gatal2....

ShaFiAti said... Reply To This Comment

akak pun gi la naik gunung angsi ngan usrah team mmu dulu..awak pun join eh..best kan...mmg adventure...mase turun tu, kasut akak sampai hancur n terpaksa berkaki ayam..dah le jln licin time tu....

bile time duty jadi guard diwaktu mlm, bantai mkn sayur kobis masak air..sedap banget time tu..sampai sakit kepala berdenyut2 masuk angin..mujur ade member tlg urut then dpt daki gunung angsi...

Farra said... Reply To This Comment

kak siti~for me ok jek..kami kat belah atas2 tuh

kak su~eh akak pon ada ek? tak prasan plak..mmg best ..time tu hubby ku nak takel ku..dia tolong angkatkan beg ku sampai puncak hehe =)

Ealyie said... Reply To This Comment

wahh.. terer la muaz!! Faris dok celup kejap kat Ulu Yam aritu da kejung kaki Farrah.. ahahaha.. mmg sejuk gila air sana. Lama tak pi Ulu Bendul..

p/s: kereta ku juga sudah cacat, tapi nak tak nak kena ganti dong sbb side mirror sgt2 penting utk pemanduan.. :(

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

hari tu 1K++ habis sebab accident. tapi tak apalah. saja tu Allah nak test

Farra said... Reply To This Comment

ely~awak pon penah ek? takpe la ..ujian kecik je kan

eni~maunya kos aku pon gitu agaknya