Monday, October 26, 2009

Nak let go tak?

Sudah masuk 3 minggu bekerja. Hanya 2 hari saja aku menggunakan Ameda. Selebihnya hanya menggunakan Avent Isis Manual. Sebabnya:

1) Kat opis tade bilik yg ada sumber letrik..kalau nak letrik kene gi bilik sebelah surau kat tingkat atas..payah le nak jalan...koje nak settlekan lagi...ada gak kawan soh guna bateri, alah leceh pulak

2) Aku salu ada meeting / training luar pejabat...so Avent kecik senang nak songlap kejap gi perah susu...

So now tgh fikir nak let go Ameda @ mudah.com.my tak. Nak let go ke tak yekk?? So far both my breastpump has performed very well. Ameda fully utilized during confinement. While Avent eventhough the colour turned to yellow, I have used it since Mus'ab, so dah 5 years ++. Sekali perah dapat 4-6oz.

Stok susu pon makin bertambah since Muhammad minum semakin banyak. Malam pon dah kerap bangun sbb nak menyusu. I start label all my stocks since dah banyak dan dah tak boleh hingat susun atur botol susu dengan stok-stok basah yg lain. With the ready stock I'm now ready nak resume balik my pose ganti. Baru ganti 2 hari....huhu.

so....
.nak let go Ameda ke tak ekkk??

9 comments:

Hilmi & Faeizah said... Reply To This Comment

jual kat saya je la...

`Ain said... Reply To This Comment

simpan utk ank ke-4, or bila one day ur stok susu depleted, and u need a booster pump.1 cent opinion

y@tipruzz said... Reply To This Comment

simpan beb. aku setuju ckp kak ain tuh. Maybe time skang ko tak perlukan...tp bila stock kurang, sure ameda sgt membantu!

aliss said... Reply To This Comment

kak farah.. ina tak ganti puasa lagi.. 23 hr plak tuh. huhuhuh.. setuju ngan kak yati. apa kata simpan dulu.

Ealyie said... Reply To This Comment

ye,supply susu mmg ada jatuh bangun nya.. Double pumping sgt2 membantu di kala kesesakkan nantii..hee ;)

ShaFiAti said... Reply To This Comment

sayang la nak let go awak..simpan je la..maybe u need to use it in future..:)

ummi said... Reply To This Comment

sapa nak beli PISA? *iklan tumpang* ye farra.

Farra said... Reply To This Comment

rasanya cam tak jadi nk let go plakkk...mmm....

Farra said... Reply To This Comment

k.tie~nak juai bape??