Thursday, September 10, 2009

Takziah

Hari Rabu ( semalam) aku tengok berita ringkas kat TV3 tentang bekas menteri besar Kelantan meninggal. Jurucakap keluarganya pula katanya Dr Idora. Aku terus SMS cik Abang kata mungkin itu Dr Idora my O & G untuk kelahiran bebaru ini. Aku yakin sangat sebabnya ayahnya di rawat di Hospital Pantai dan kemudian jenazah di bawa ke rumah keluarga di TTDI. Lepas aku bersalin, aku cakap kat Dr Idora, "terima kasih Doktor, malam-malam kene datang sambut bayi saya. Doktor tinggal mana?" Katanya TTDI!

Tak sangka rupanya beliau anak orang kenamaan. Takziah buat Doktor sekeluarga. Walaupun aku tak rapat dan mesra dengan beliau, tapi aku terasa juga kesedihannya. Sape pulak yg tak sedih ye dok? Al - fatihah.

Doktor, terima kasih kerana melayan saya dengan penuh lemah-lembut dalam labor room.

Glup..kenyang alhamdulillah..baru lepas makan Sup Tulang. Bertambah aa lemak aku ni. Baby tengah sedap tidur ni. FYI, Muhammad ni tak suka tido siang. Suka tido malam. Makanya aku cukup tidur jugak. Sekarang ni aku jarang tidur siang maa..So bertenet atau layan TV atau layan buku je la...Cik Abang pulak, asik layan Iftar opis dia je la..huhu..bosan den

2 comments:

tinidewi said... Reply To This Comment

Ooo Farra dengan Dr.Idora ye? Me mula2 plan nak Dr. Idora, ntah camne tertukar plan, gi Dr.Marsita pulak. Dr.Marsita pon best! Lemah lembut je & mcm2 doa dia guide kita.

Farra said... Reply To This Comment

i think dr kat pmc baguih2 hehe..selamat berpantang yer kak tini