Sunday, June 21, 2009

Update II: Menyambut org baru ;)

Ni sambungan cerita I persiapan untuk menyambut orang baru ;)

Proses memilih baju lama Mus'ab/Mawaddah dr Kotak Toyogo untuk adik. Kotak tu pon dah berhabuk sbb letak atas almari tapi baju-baju masih bersih kat dalamnya.

Setelah dipilih, inilah baju yang bakal adik warisi dr Abang Mus'ab.
Setelah selesai proses 'pemilihan' ternyata baju anak lelaki sangatlah sikit berbanding baju gals. (Boleh la no 4 nanti baby gals pulak ihiks).

25 botol untuk persediaan mengumpul stok susu badan:
Ini termasuk lama dan baru. I believe banyak lagi yang MIA dalam rumah ni. BTW, mama dah standy bottle liners juga.

CD dah ada 2 saje setakat ni. Ni dah beli lama hujung last yr kot..Kita kumpul sikit-sikit dulu...

Alhamdulillah..so far yang settle:
  • 1st check up @ Hospital finally done last Thurs. So at least kalau nak terberanak awal dah ada rekod di PMC.
  • Beg untuk ke hospital
Yang belum settle: nama anak :D

Eh ni pon persediaan jugak..persediaan nak masak dengan mudah. Bukak siap siap kulit bawang merah & putih untuk guna seminggu. Sebab perut dah besar, pinggang dah sakit kalau masak lama-lama. Harapnya ia mudahkan kerja memasak selama seminggu.
Happy Father's Day to my heroes:
  • Abah~Hj Abdul Rahman
  • Ayah~ Hassan
  • Suami tercinta~Sudirman Hassan
Happy Father's Day also to all papa in this universe ;).

5 comments:

kaezrin said... Reply To This Comment

bagus bagus..

akak pun ader stock kopek bawang siap2 tuh...everything utk cepat masak...

Farra said... Reply To This Comment

ihiks :D

y@tipruzz said... Reply To This Comment

aku time pantang bawang blend siap2 campur halia...so almost sumer masakan aku buh bawang blend takder slice2 punyer :p

Farra said... Reply To This Comment

bagus gak tu yati..btw, aku plan 1st month tu order lauk pantang dr mangkuktingkat.com kot..

~zuraiwan~ said... Reply To This Comment

wahhh sonoknye dh prepare nk smbut orang baru kan...best ye...