Wednesday, June 24, 2009

O' ooooo..kain bedung

Setelah kususun barang-barang baby..yg pasti satupon yg tade ialah kain Bedung. Now I remember kain bedung sume diberi pada sepupu lepas kelahiran Mawaddah 3 tahun lalu. Oh ya, aku masih mengamalkan tradisi Bedung ini ya, lama baby tidur, boleh mak pantang beronline :p ( hish..ke situ pulak di fikirkan!)

Sekarang sedang memikirkan samada :

1) Nak buat sendiri kain bedung. Bermaksud, saya kene gi beli kat Nagoya etc, then potong then jahit tepi sket. Persoalannya, minggu ni minggu ke 33. Banyak lg nak kemas..weekend ni penuh kenduri kahwin. Sempatkah?

ATAU

2) Beli sahaja yang dh siap di sini. Comelkan?

Apa kata survey?
Jika no (2) menjadi pilihan, corak manakah pilihan anda? Banyak lg dalam laman tersebut, saya tertarik dengan corak no 36. Harga RM15/each. Eh I tolong promosi pulak ..hehe

4 comments:

Mommy said... Reply To This Comment

Farra... K Chor selalu buat sendiri.. kain flanel semeter.. baru RM 4 - 5 ... pastu suruh dia potong lurus2 6 keping anto jahit tepi RM 1-2 satu... total baru RM 7 satu... corak macam2 ada... masa dulu tu K Chor beli kat Nagoya , Carrefour Wangsa Maju... ada dekat 12 corak kain flanel dia... yg plain pun comellll... sweet gitu! Tapi kalau nak beli apa salahnya... bukan selalu kan kita dapat baby!!!! GO go Go....

Farra said... Reply To This Comment

k chor..sy hari tu dah beli 2 kain flanel ni from nagoya w.maju..tapi buat selimut 1 for us;ab & 1 for mawaddah

now baru prasan kain bedung tade..kalau sempat rasa mmg nak gi beli & buat sendiri je ;)

kalaulah nagoya dkt kepong..syoknyerrr

ummi said... Reply To This Comment

kalo akak, 33 weeks mmg banyak benda sempat buat sbb daku selalu bersalin masuk 41 weeks. anyway, ada org buat kain bedung dari kain batik/pelikat. anak akak selalunya kejap je bedung. kalo bedung aje, harulah tendang2 nangis sbb panas.

`Ain said... Reply To This Comment

mumtaz yg 6 bulan pun masih berbedung tido malam.suka sgt menggaru kepala kalu tak bedung.kami beli aje brand pureen.aduih!