Thursday, June 11, 2009

Dah jadi rutin...

Sebelum keluar rumah, gi dapur dulu, potong buah masukan dalam bekal, bawa ke pejabat. Hariku dimulakan dengan buah. Tak kira buah epal, orange, epal hijau atau pear.

Semalam epal dan orange. Kadang-kadang lebih lebih 1 biji/hari. Hari ini hanya bawa epal sebab orange dah habis.
Ada sedikit kaitankah dengan ~ an apple a day keeps the doctor away? Kesihatan nikmat paling mahal kan? Kita usaha yang terbaik. Minum air kosong pon kene banyak setiap hari. Ini pon dah jadi rutin. Bagaimana anda menjaga kesihatan? ihiks

Lagi satu, kat sini senang nk makan..ada adik bujang rajin masak everyday & jual kat pejabat. Murah saje..RM1/bungkus..everyday lain2 menu. Selasa: Nasi Grg, Rabu: Nasi lemak, Hari ni:Mihun grg ( gambar bawah). Bukanlah promosi apa. Saya mmg tak bleh tgk orang rajin..kagum sgt dan sangat menyokong!

Awal masuk opis..cam biasa amik tahu berita Perniagaan dulu! hehe

7 comments:

~zuraiwan~ said... Reply To This Comment

mmg elok mkn buah tiap2 hari kan...saya pun sukerr buah..

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

beli dgn pacik Arti kat depan office ni. sampai dia kenallah muka aku
regular customer
macam2 ada, jambu batu/air, epal, nangka, dragonfruit, seedless grapes, buah ciku, laici, manggis...

ummi said... Reply To This Comment

akak suka oren yang bontot dia cam ada bonjol skit tu. insyaAllah gerenti manis. akak tak suka mkn benda masam.

aini, pakcik arti ni hok mana eh? beli buah bungkus kat riverside tkt atas tu 1.30 sepeket. isinya sikit aje.

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

kak tie, pakcik Arti tu cina. dia selalu datang around 1.30 p.m. van park tepi menara UOA, bersetentang menara TM. buah potong baru 50 sen..tapi senang beli buah dgn dia, selalu ada. macam2 jenis buah. yang belum potong tu ada. saya selalu berplastik2 sekali beli, hehe. kadang2 siap offer lagi

p/s macam mana org lama menara tak tahu ni? dah lama dia park van dia kat deopan menara :D

Farra said... Reply To This Comment

zu~good good :)

eni~ada tetiap ari ke? aku pernah nampak hari jumaat, begitu ramai pompuan kerumun van tu..tapi kami jauh di annexe ni haa

k.wati~sy tatau oren tu manis ke tak..nak tahu manis sy beli mesti harga RM1++/biji tuh..konfem manis..hehe

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

ada tiap2 hari
setakat ni tak ada days off lagi :)

Farra said... Reply To This Comment

hebat aa uncle tu eh