Friday, May 15, 2009

Pilihan Kain Tudung DIY

Senang btol sekarang ni. Lepas mandi, sarung baju then sarung je tudung. 'TAK PAYAH GOSOK TUDUNG!' ...sangat sesuai untuk ibu / wanita sibuk macam anda dan saya! Sebab itu tudung DIY menjadi pilihanku sekarang. In fact, it increase my productivity!

So, memandangkan ada yang tanya.. pilihan jenis kain / tempahan boleh dibuat dibawah:

CYNOSURE- boleh tempah sekali. Esok I ingat nak singgah umah dia rembat kain. Duit dah bayo :D

SS2 PJ- Best sangat kain-kainnya. Nama cam Zouhua ( ntah tak ingat). Ada kakak ajak gi ..tak sempat la siss...Hany, tolong btoikan ejaan ;) syoknyer kalau gi sama..cuci mata :p

People Textile ( dekat China Town) - paling premium! Tak sesuai dah ngan aku yg Frugal ini.

No 13-15 Jalan Petaling,
50000 Kuala Lumpur ( berhadapan dengan pintu gerbang Petaling Street dan sebelah dengan Pusat Pakaian Hari Hari)
Waktu operasi:
Isnin- Sabtu: 9:30 am – 6:00pm
Ahad dan Cuti umum: 11:00 am – 3:00pm
Nota: tutup setiap Sabtu ke 3 setiap bulan
Website:http://efabric.biz

Kedai-kedai biasa lain: Nagoya & Kamdar ( harga paling murah lerr...)

Saya baru beli 5 kain Jersey pelbagai warna lain. Senang dah ada tailor sendiri. Harga sangat berpatutan!Ini bukan kes suka shopping tapi sebab nak tingkat produktiviti. Banyak masa boleh jimat. Kalau ada pembantu itu lain cerita la.

BTW, masa pantang ni plan nak tempah lauk pantang kat mangkuktingkat jek. Ok kan? takut susahkan emak sbb bulan Ramadhan mak sibuk nak tadarus al quran.

Confirm again..It's a boy. Dah 2 kali scan. Selang seli adik beradik ni. Syok , alhamdulillah . Tak fikir nama lagi..tak fikir hospital lagi...tak kemas baby coat lagi ( macam tongkah pecah)..tak bukak baju-baju Mus'ab kecik dulu lagi..hehe..banyak lg masa..tu sume mmg nak buat, SUATU HARI NANTI :D

TM price 3rd sell 4.0. Nak tunggu lagi. Ekonomi dijangka semakin pulih. Baca sini. Semalam saya shopping lagi PCIF dan PIEF! Shopping bukan utk liabiliti , sy suka :D . OSK trading & CDS akaun dah ready. But OSK188 online still pending approval. Budak baik tu pon dah letih layan aku. Tapi baik la budak tu, elok aku jadikan downline. Apala...aku dah tak sabar nak trading! Beli kereta, of course delay! ;)

eh sapa penah guna Barut Herba HPA ni? ok taks??

No comments: