Tuesday, April 7, 2009

Mengidam Donut!

Kisah mengidam semasa umur kandungan 5 bulan dan 2 minggu ;)

Mama tak pernah mengidam yang sangat dahsyat benornya. But last Saturday Mama cakap ngan Ayah teringin sangat nak makan Donut Jco or Big Apple. Tapi hari dah maghrib dan Mawaddah nampak dah lalok. Bila Mawaddah tertidur atas sofa, Mama lagi la..terus menangis dan cakap " konfem tak dapat makan donut sbb Mawaddah dah tidur".

Ayah kata, kite beli donut Carrefour je la. Tak setuju! Memandangkan Jco and BA jauh outletnya, jadi kami browse Internet cari Dunkin Donut paling dekat pon tak kesah la. Finally kami gi DD paling mudah iaitu kat restoran jejantas Sg Buloh. Mawaddah diangkut je naik kereta. Dia terjaga dan terus aktif.

Dah dapat Donut, kami makan Burger King. La ni tetiap hari Mus'ab pulak mintak Donut. Petang ni meeting kat TTDI, Mama plan nak singgah One Utama la cari Big Apple ;)

Inilah kisah Mama mengidam Donut! BTW tepung donut dah beli lama..tak buat jek! Kurasa business franchise Jco ada potensi! yelah..Jco is the most faveret Donut..then ada 2 outlet je kat Mesia..what say u?





7 comments:

-ummu amin- said... Reply To This Comment

Farra, sweetnya sampai nangis2 nak makan donut.. ayu dr pregnantkan amin smplah yg second nih nk mkn nasi ambang tak dapat2, sbb nak jugak makan nasi ambang yg kat jb sana.. balik arituh kedai tuh tutup pulak.. tensennyerrrr!!

Zuedin said... Reply To This Comment

waaa seperti daku je masa preggy asik nak makan donut je. ooh ye kalau nak senang, cari big apple kat the curve ground floor. mana nak tau kedainya...cari baunya ekekekke

Farra said... Reply To This Comment

ayu~ apa nasi ambang tu? eh tak elok tahu, kang mengidam..payah pulak!

zue~ the curve ada eh? lg senang gi situ kot..ku usahakan!

cik mas said... Reply To This Comment

farra, nak nyampuk sikit.. farra nak tahu nasi ambang tu mai tengok kat sini

Nurul said... Reply To This Comment

hi come and have a look at my Tie Rack scarves and ties
i post them directly from the UK

http://shawlycious.blogspot.com/

XOXO

saudah said... Reply To This Comment

salam farra, Jco ada kat giant kota damansara, ground floor

Farra said... Reply To This Comment

bestnyer saudah! tq! dekat je ngan umah I