Friday, April 17, 2009

apa apa je la

Selama 7 tahun berkerja..saya dah bertahan tidak membeli kereta baru. Semua kenal kereta sekarangku. Yang di pandu dr zaman universiti.
Tapi nak buat hutang to non asset mmg cukup berat. Kerajaan dah beri diskaun RM5K pon, saya belum ambil tindakan.
Dulu teringin City ( masih menjadi gambar desktop :p )
Kemudian terfikir nak diskaun RM5K, so can go for Persona
Then masuk motortrader , terfikir nak S60 2001 (dah gi tgk pon kat kedai & feel the experience), C 200 1998, Honda Civic 2003.
Exora dah keluar. Nak test drive Exora dulu next week, boleh?
Next week, I tiada kat pejabat for the whole one week ok :D..yeyeh..
BTW, panggilan temuduga untuk jawatan xxx dah dapat. Saya rasa cuak pulaks! should I process? screw it, just do it!
Kupon Big Apple dah langsai to pasangan kembar Aini & Aida. Mmg depa ni sah sehati sejiwa, emailku hampir serentak beza 2 minit jek!

7 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

ape2 jela farra..janji keta baru :p

`Ain said... Reply To This Comment

hmm ...menarik!!murah lak tu exora kan.cantik pun iye gaks.kami ni dah berangan.tp pindah umah dulu laaa

Farra said... Reply To This Comment

yati~deman kata kalau buat posting cenggini, sume org setuju jek..sbb yg bayo hutang org lain ahaks :p

k.ain~kene tgk live dulu ni..semalam lalu depan kedai proton,huh berkilat exora tu!

Cikgu Pruzz said... Reply To This Comment

Exora waiting list dah 3 bulan. Better jgn beli dulu la. Knowing M'sian quality, 1st, 2nd batch musti ada problem. Kalo tak urgent tunggu MPV Perodua plak la 3rd or 4th quarter this year.

Lagi satu compare interest rate sbb slalunya keta local % tinggi. Tah2 installment lebey kurg sama ngan Rondo je nnt.

cik mas said... Reply To This Comment

farra, amik tag kat rumah cik mas ye..

puterikiut said... Reply To This Comment

fuh advance tul la makcik nie..org baru nak naik mgr dia dah nak naik *** .. all the best!!!

kaezrin said... Reply To This Comment

akak dah gi test drive over the weekend..best..

tp hati tak terbuyka utk mpv lagi..masih prefer kereta..kami masih small family...:P

btw awak nk kemana lak gi interview nih????