Sunday, February 8, 2009

Tag


1. Copy badge "2008 cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkn di blog anda
Ok..set

2. Link / n citer kan kembali siapa yang memberi award ini kpd anda.
Pemberi award adalah Puan Hanis. Kali pertama mengenalinya adalah di kenduri Shelly..tak sangka rupanya dia juga budak MMU..sama sekolah..lain negeri ihiks :p

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta / hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di tag)
Sekali sekali bongkar 10 fakta ni..mmg menarik..tak gitu? :p

1. Fakta - anak kedua dalam keluarga, arwah abang meninggal tahun 2002, bawah ..ada adik perempuan sorang kat UITM

2. Hobi - Membakar /baking dan memasak..suke try resipi baru yang perlu dibakar..salunya try resipi yg kene kukus / tradisional tak menjadi..so i love oven :p

3. Fakta - pekerja sepenuh masa TM dan Perunding Unit Amanah Public Mutual

4. Hobi - Membaca..terutama buku-buku personal finance, financial planning, millionaires mind and investment

5. Fakta - fobia pada katak..tak kira hidup / mati secara langsung atau tidak langsung cam dalam buku/ tv..fobianya sampai masuk dlm mimpi. Masa form 5 sorang budak lelaki panggilku 'effarougee'..dpt tangkap tak apa?

6. Fakta : passion sy mmg in personal finance bukan tertakhluk pada unit amanah..sehingga lahir BijakRinggit. Sekarang tengah berkira-kira nak sambung IFP. Tapi tak bleh kuar duit EPF pulak..ish ish..konfius!!

7. Fakta - Tabiat saya kalau naik kenderaan ialah tidur tak kira naik kenderaan apa kecuali kalau I'm the driver..entah la nape

8. Hobi - bacaan online wajibku: personal finance & baking, recipe, cooking

9. Fakta - sedang mengandung anak ke3 setelah 8 bulan menunggu!

10. Fakta - Penakut dengan rawatan di hospital! 2 kali dah bersalin tak pernah gi post natal check up / buat ujian pap smear. ( sure korang gelakkan aku ni%$#^). Tapi azam tahun ni mesti buat le lps anak no 3 lahir ok!

4)pilih 5 penerima award seterusnya n nyatakan di blog anda.
1. K. Ain
2. Yati
3. Shell
4.
Semah~my website designer :p , promote niii
5. Kak Siti

5)jgn lupe melawat blog kawan anda yg telah di tag n menyatakan dia telah telah di tag.
InsyaALLAH.....tungguuuuuuuuuuuu :)

4 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

ok farra dah buat...merapu je kite xtau nak tulis ape daa..anyway, tenks for tagging..

yatipruzz said... Reply To This Comment

ko katak...aku lipas hahaha.
lagi teruk aku kot pasal lipas kecik jer :p

hanis said... Reply To This Comment

hehe...thanks sbb sudi jwb tag...seronok gak tau fact pasal org ni kan....anyway bab takut gi spital lps brsalin tu same ler...heheh...plus malas btullah

laydida said... Reply To This Comment

congrats beb..pregnant gak eh '09 ni hehe. am planning to be in the same boat by end of year :P