Tuesday, December 30, 2008

Holiday @ Bukit Merah

Day 1-25 Dec 08

Kids excited sangat nak masuk waterpark
Tak sangka plak dapat gak 2 single beds in the room apart of the queen bed. So, in conclusion masing-masing dapat katil without having Toto. Lunch day 1 bawa dr rumah Nasi Goreng Ayam in food warmer and picnic set Tupperware. That's was roasted chicken ok!



Day 2 : 26 Dec 08Naik SkyChair at RM5/pax. So Total RM20. Lalu atas waterpark..agak gerun jugak sebab cam tak stabil jek
Ke Pulau Orang Utan by Feri at RM18/adult and RM15/child. Total RM66.
Tips kami bercuti sambil berjimat!
1) Book hotel online. Dalam kes Bukit Merah Resort ini saya book online melalui laman web Bukit Merah Resort kerana dpt harga RM171.
Online BMR VS Walk/Call in RM300++ - jimat RM129++
Online BMR VS Online cuti.com.my RM220- jimat RM49++

2) Bawa makanan sendiri. Lunch day 1 kami bawak makanan sendiri dari rumah. Bawa Nasi goreng ayam ;). BTW makanan kat situ tadelah mahal sangat tapi rasanya sangat kurenglahhh..

3) Bawa makanan ringan dari Tesco sebab snek2 kat pusat pelancongan mahal sket dr biasa :p

6 comments:

Ummu Auni said... Reply To This Comment

aku ni ntah bila nak pergi bukit merah ni...dulu sebelum ada anak, dah banyak kali pergi. should make a point to go there again

Farra said... Reply To This Comment

aini, cepat pergi sebelum melekat lg sorang hihi

eLLe said... Reply To This Comment

waa menarik..bleh masukkan list utk tpt p jalan2..huhuhu..

Farra said... Reply To This Comment

shel~mg menarik..korang mesti gi

Ummu Auni said... Reply To This Comment

entah-entah melekat lagi sorang, baru pergi kut, hehehe

Farra said... Reply To This Comment

aini~ dh melekat pon boleh pergi punya :p