Monday, September 1, 2008

Mini projek dah selesai

Selamat Menjalani Ibadah Puasa sahabatku semua

Apa yang berlaku setakat 2 hari ini?

Sabtu:
Berkemas rumah dan membeli belah di Hytex sales

Ahad:
Rifqi's 2nd year birthday celebration @ rumah Yana
Kemas rumah macam nak raya! *

* Kenapa macam nak raya? sebab memang dashyat ler...mini projek kami secara rasminya dah siap semalam..so lepas balik dr rumah Yana , saya sambung cat pintu bilik air bilik kami..then, kami bertungkus lumus le mengemas..alih barang-barang..alih semua tikar sarawak dan letak luar..cuci lantai luar dan dalam. Lepas cuci hard tiles baru kat luar tu..aduhai rasa sayang pulak nak pijak hehe. So apa pulak projek lepas ni?

1) Nak tanam pepokok dalam laman baru ( kecik jek lamannya pon)
2) Sambung cat pintu bilik air 2 bilik kat atas
2) Nak sambung jahit langsir untuk pintu 2 bilik atas ( benar! n projek dr tahun lepas dah bersawang!)

Cerita pasal cat DIY ni..memang hasil DIY memang beza sangat dengan upah orang cat. Sangat beza! tapi takpela..nak jimat sket mana2 kos yg patut :D BTW kami sangatlah puas hati dengan kontraktor kali ni ( Indonesia). Ini kontraktor yag sama dengan Yani. Rumah kami pon dekat aje. So, sesiapa perlukan kontraktor bagitau la saya!

Goal next year:
!) Awning tiles for car porch. Saja tak buat sekarang sebab tak sanggup guna duit TH. Kita tunggu tahun depan ok. Insyallah nak guna same kontraktor.

p/s-gambar mini projek later2 la ok..ada masalah sket

Jualan sepanjang ramadhan!

Harga telekung masih sama seperti dahulu. Hanya RM60! Ya, hanya RM60 jika anda membeli sebelum 15 Ramadhan! Solat selesa tanpa perlu memakai telekung. Maklumat lanjut di nisastore.

6 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

selamat berpuasa farra :)

CT said... Reply To This Comment

xde gambar ke farra?

Farra said... Reply To This Comment

same to you shell

kat siti, tadelah..ada masalah camera ..gambo bleh tangkap but tak boleh upload

`Ain said... Reply To This Comment

waah..bertiles baru la raye tahun ni:) byk jugak kos tambahn kalo beli rumah lama ni eh.kitchen,pagar, grill, tiles sume nak reno.rumah kami dah tak byr reno apa2.pasang grill aje..yg lain dah puas hati.

zuedin said... Reply To This Comment

selamat berpuasa. kira kalau buat open house tahun ni..makin meriah la umah akak :)

Farra said... Reply To This Comment

k. ain~ tiles biasa aje..tiada yg outstanding..ada org rumah baru pon renno..ikut preference and budget memasing..rumah baru pon ada yg kasi grill/gate/pagar yg biasa sgt

zuedin~tak renno/renno..cam biasa mesti buat open house..dtg yer