Monday, August 18, 2008

Mini projek

Mini project saya bermain-main di fikiran. Bukan besar sgt hanya nak pasang hard tiles di car porch. Saya terfikir 2 alternatif:

1) Hard tiles semua & cat semula luar rumah termasuk besi pagar

2) Hard tiles 3/4 ruang dan selebihnya buat mini lanskap, dimana barangnya saya beli hanya upah kontraktor pasang. Kemudian, pasang tiles juga seluruh dinding pintu pagar. Last sekali of course kene cat luar rumah termasuk pagar besi. Harus diingat 2 biji kereta nak diparking di sini. Jadi, ruang lanskap hanya sekangkang kera!

BTW, tengahari tadi saya lunch bersama Shelly & Ika. Jadi mereka dah berkongsi beberapa pendapat dengan saya. Thanks galss.

Petang ni Abang nak tolong tanyekan Quotation lagi sorang kontraktor Indon. Kita pilih mana yg boleh kasi harga baik punyerrr :D Oooh..minggu ni kepala saya penuh dengan pelan mini projek ini. Yang bermain difikiran lagi:

Hard tiles warna apa nak pilih...
Corak motif apa nak dipasang di tengah2 car porch itu...
Aksesori lanskap mana nak digunapakai...
Sebelum pasang hard tiles nak pasang dulu konkrit atau tidak... ( beza harga RM1.5K)

Apapon harus diingat... ni projek bajet

3 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

farra..jangan lupe tangkap gambar sebelum & selepas :)

Nur Suraya said... Reply To This Comment

Su pulak kalau pasal 'house renno' dsb... my 'consultant' is my mum... sbbnya my mum agak 'bijak' dlm hal-hal cenggini... boleh jadi interior designer... hehe... Su takde idea sgt kot... cuma majalah laman haritu hopefully dpt bagi u some ideas... Good Luck to u :)

Farra said... Reply To This Comment

shell-insyallah

sue- Laman dah beli..nak kata kasi byk idea tak jugak..sbb dlm magazine tu sume rumah hebat2..yg byk ruang..kita rumah teres limited sket