Monday, August 11, 2008

Cat siri II

Patutla kos upah mengecat tinggi. Kami hanya cat 3 buah pintu bilik pon rasa macam dah tegang urat. Alahai bukan bidang kita agaknya. Dah la buatnya slow..lepas tu tade rupa Pro sgt macam dalam Casa Impian itu. Apapon target nak habiskan cat semua pintu berjaya by 7pm hari Sabtu.

Untuk bahagian luar kami dah buat keputusan nak upah jugak orang cat. Jadi pagi tadi orang tu dah mai, dia Quote RM500 termasuk kikis, seal balik dinding yang teruk dan cat. Q dia agak berpatutan dr Q before this RM1.3K. Apapon nak fikir dulu sebab ada jugak plan nak pasang hard tiles terus kat depan ni kalau dia boleh Q yg berpatutan. Duit lagi koluar nak make up umah. Masa Renno dapur dulu ada pelan nak buat tapi RM tak cukup. So kita buat sket2 dulu yang penting takmolah berhutang. Tengokla cemana nanti. Pasal bilik budak tu kami tangguhkan dulu sebab belum ada tanda Mawaddah nak cerai susu badan lagi.

Ada yang tanya berapa kali nak cat umah ek? Actually masa memula pindah dulu kami nak jimat so ada certain areas yang konon-konon nak cat sendiri tapi tak gerak-gerak pula :D. Ni tragedi kecil dek kerana kaki terkena paku payung ketika dalam proses mengecat pintu. Tak series pon hehe
Hari ni saya bawa Muffin untuk jualan:
Banana & Oat Muffin ~ RM1.40
Choc Chip Muffin ~ RM1.20

Choc Chip Muffin

Banana & Oat muffin

Maaf le harga taleh letak harga dulu sebab kebanyakkan barang dah naik rege like butter, tepung dll. (Nota: Muffin ini menggunakan butter bukannya marjerin / minyak jagung). Mungkin minggu depan bawa balik Cheese Tart sebab dah ramai mintak, cuma saya je tak sempat buat time weekdays la ni.

Tak tau nak pakai baju casual yg mana pd hari Jumaat? Belilah rangkaian T-shirt di NisaStore. Bulan Ramadhan pon nak dekat, apa kata cuba telekung baru?

4 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

farra..kalau jadi buat cheese tart..kite nak book dulu...nak dlm 10 ketul..huhuhu..

Farra said... Reply To This Comment

okes shell

puterikiut said... Reply To This Comment

farra..sorry off topic jap..nnt singgah blog kiter..ade award nak kasik..hehe

Farra said... Reply To This Comment

tqqqq k.nita