Thursday, July 3, 2008

Teringin.....

Alhamdulillah semalam dapat balik awal dr kerja dalam jam 6pm.

Oh oh Futsal kami this Saturday dipostpone memandangkan ramai big bosses tak free. Jadi, saya ada lebih banyak masa untuk masak kuih dan membakar kek.

Hari ini kene bersedia dari segi mental dan emosi sebab saya ada meeting jam 7mlm-9mlm. Saya dah pesan kat Abang, supaya beli makanan siap-siap kat pasar malam. Nampak gaya dia buka puasa dengan anak-anak aje la kat rumah. Takpela..esok saya nak cuti pon.
Sebenarnya teringin sangat nak buat Choc Banana Cake like the SR cake. I will try the recipe from Kak D dan ini contoh gambar keknya.

Wish me luck ok. Nak sambut belated birthday Mus'ab la sekali ngan kenduri doa selamat nanti. Makan kecil aja bersama sanak-saudara terdekat.
Credit to Resipi Diana ;)

7 comments:

CT said... Reply To This Comment

waaaaaaaaa cepat try..nak tau jugak..if menjadi bleh ler try...i like that banana choc cake

hanis said... Reply To This Comment

bestnya....tapi buat masa sekarang ni mintak ampunlaa kalau nak bakar2x kek ni...tengok telur ayam pun dh loya...huhuhuhu...kene tunggu abis pantangla baru start balik kedaikekhanis tu.Sedih tengah best2x bisnes,terpaksa stop dulu.

Farra said... Reply To This Comment

kak ct..doa2 la menjadi

hanis, pregnant lagi syok.. daku kepingin sangat nak pregnant again..sampai dah mimpi bersalin 2 kali! tapi asyik terganggu jek..keje ofis byk menggila eheh

ya allah moga bulan depan aku berjaya pregnant ! amin :D

yatipruzz said... Reply To This Comment

sedapnyer farra...kalo resepi best ifm aku eh...
tp aku dah malas banget nak membaking...

Farra said... Reply To This Comment

yati..ko belum bersalin lg kee? nanti aku share hasilnye :D

ummi said... Reply To This Comment

pasnih try mango cake pulak le.. cam SR jugak.. i likeee

Farra said... Reply To This Comment

uhh..manggo senang cari ke? i takpernah rasa mango cake la pulak k.tiee