Saturday, June 21, 2008

Rekod pencapaian paling teruk!

Apakah rekod yang paling teruk sepanjang minggu lepas? Huhu sudah tentu rekod memasak!!

Sepanjang 2 minggu ni kerja di pejabat memang cukup dashyat. Kesan paling buruk pasti pada rekod masak - memasak saya! Kek langsung tak bakar. Semua tempahan terpaksa ditolak tepi. So my FarraCheesecake sunyi sepi aje.

Just nak recap my bad cook performance for the last week:
Isnin- No cook. For dinner, we ate a bungkus of bihun sup yang kawan pejabat bagi masa lunch time since I didn't eat during the lunch break sebab meeting. Tapi saya tak makan pon bihun sup tu sebab lapar nasi, so makan nasi jam 3 petang. Dinner kami makanBihun sup kongsi satu keluarga + minum oat + makan meggi jam 10.20pm sebab lapar lagi :p.

Selasa- Sampai rumah jam 8pm. Kuatkan semangat juga nak memasak. So masak simple aje- makaroni goreng

Rabu- Balik paling lewat. Jam 10.15pm. Perut lapar sangat so saya minta sikit nasi + lauk dari rumah emak ( sib baik ada lagi sket :p & rumah emak belakang aje). Masa ni suami & anak2 dah makan kat umah emak. Ingatkan co. nak provide enough food, tapi dpt sepotong pizza jek. mana cukup beb

Khamis- Penat yang amat sangat. Kepala sangat berpusing dari siang hari. ( Note: saya tiada migrain, tapi kali ni memang kene attack dek office work yang memerlukan saya memerah otak!). Tak makan tak minum..jam 9.00pm camtu saya dah tido sampai pagi. Pagi bangun jam 5.50am buat nasi goreng sebab sangat lapar. Buat NG dari nasi sejuk hari rabu dari umah emak saya simpan dalam peti sejuk.

Jumaat- Alhamdulillah, finally dapat keluar pejabat jam 5.30pm! Lauk dinner agak hebat sket, sambal udang dan sayur goreng :)

Hari ini, Sabtu- sarapan pagi buat jemput-jemput lobak merah. Tengahari ni nak masak lauk ayam masak cili api dengan pucuk ubi..emm sedapnya. Baru nak masak ni bubai ;) Anyway, pucuk ubi ni tanam belakang rumah emak..jimat woo

Salam memasak,
Farra , 21 Jun 08, 1.00pm

3 comments:

`Ain said... Reply To This Comment

huiiihh..fara.kecoq pulak air liuq ni.nak mai la mlm ni, ikut abg wady usrah:)bole??

Hany FF said... Reply To This Comment

hoho kempunan nak masak ek? heh.. batul tu, masak sendiri puas makan anak-suami-diri sendiri. heh. btw, try to sort out to have work-life balance keyh!

take care!

Farra said... Reply To This Comment

sis, rezeki dpt jumpa mlm ni ek

hany,sangatlah weird bila tak masak ni..alhamdulillah weekend cenggini dpt masak sepuasnya :D..I've said to my big bos " bos ni kuat kerja la" she just smile :D