Saturday, April 5, 2008

[Rumah] Sebenarnya kami masih belum berpindah sepenuhnya ke rumah sendiri sebab suamiku outstation lagi. Insyallah hari ni nak pulun pindah semua barang dari rumah emak ke rumah sendiri. Rumah sendiri pon banyak lagi nak kene kemas.

[Kerja] Kerja baru mulai 1 April dah bermula. Nak kata banyak beza tidakla sangat. Bos dah lain tapi tempat masih sama. Cuma skop lebih luas jaga Product & Billing for Internet & Non Internet Contact Center. Nampak gayanya lepas ni kepala otakku bakal menjadi Knowledge Base jugakle. Tapi best apa.At the same time, masih support kerja-kerja bos lama. I enjoy.



[Mawaddah] Setiap hari rajin pegang buku dan tanya "Apa ni?" dalam setiap gambar, huruf dan muka surat. Sampai naik letih dibuatnya. Tapi saya layannn

[Shopping] Cadang nak shopping meja dan kerusi belajar anak-anak dan letak kat bilik baru yang diubahsuai. Berangan nak buat bilik ala perpustakaan supaya dapat create learning environment. Then, dah rancang nak shopping buku dalam RM300 kot sebab tahun ni bonus + gaji bertambah, so elaun buku kene naik sket. Macam semua orang dah nasihat, Income Tax matters all in one file. TQ eh!! Opps lagi satu nak kene shopping barang-barang kek sebab dah mula dapat tempahan.

[Buku] Baru habis baca buku Adam Khoo 2 hari lepas. Memang tak berjaya baca kurang dari 10 hari macam Yati. Biasala byk sgt urusan lain:p. Apapun malam tadi walaupon sampai umah kui 9.15mlm++ sebelum tidur saya dah mula baca buku T. Harv Eker, the secrets of the millionaire mind.


[Bijak Ringgit] Ketahui kuasa 'compund interest'

[Nisa Store] Ada pengumuman penting.

2 comments:

Hany FF said... Reply To This Comment

selamat berjaya buat library/bilik study! kiter pun sgt suka nak tmpt gitu kat rumah!! dr dulu2 (kecik2) lagi...eheheh

Kijar said... Reply To This Comment

See Please Here