Tuesday, February 19, 2008

Kerja sekolah

Kerja sekolah 1
Huruf: a
Jenis latihan: Tulis 'a' dalam 4 barisan
Pencapaian: 'a' dalam 3 barisan sahaja
Komen cikgu: Keseluruhan : 'Good'. Bahagian 1 barisan yang kosong :'Finish up!'

Kerja sekolah 2
Huruf: b
Jenis latihan: Tulis 'b' dalam 8 barisan (makin bertambah!)
Pencapaian: 'b' tak sampai 1 barisan pon!
Komen cikgu: Keseluruhan : 'Finish up!'

Usaha mama & ayah
Usaha kami tak seberapa sangat pon. Kami ajak tulis bersama 'b'. Tapi dia cepat hilang konsentrasi..dia akan buat:1) lukis benda-benda lain kat kertas lain instead of 'b' 2) minda asyik terjerumus pada kereta..kereta ..kereta (ish, ikut ayah dia ni!) . Semalam wan belikan dia kereta remote control baru harga RM40..lampu dah tutup pon main lg dalam gelap. Kalau jalan ngan kami, jgn harap nk dapat kereta harga RM40..ehehe... kemut ker?

Komen atok & wan
'Takperla..Mus'ab kecik lagi..tak sampai 4 tahun lagi..lagipon kan dia duduk kelas 5 tahun'

Komen mama
'Suka hatila Mus'ab..malas aku nak layan..nanti aku stress'

Nak buat cemana yerks?

7 comments:

yatipruzz said... Reply To This Comment

relaks la farra...ntah2 kite kecik2dulu pon camtu kots?? malas+main jer keje :p

besar esok pandaila dia...jgn jadi sufiah ex oxford tuh..pressure giler

Farra said... Reply To This Comment

itu la yati..malas nak layan...kalau tak stress aku ..agaknyer aku kecik2 malas la tuu eheheh

sikuLat said... Reply To This Comment

hahah.. toksah stress stress.. nanti mus'ab pun stress..

Hany FF said... Reply To This Comment

ekekek...ala, baru 3 tahun lebih kan. let him take his own sweet time, jauh lg nak sekolah dok...ekekek. asalkan dia pandai bergaul, increase confidence level dia bila berdepan dgn orang lain...oklah tu.

dok dalam kelas 5 tahun pun bagus gak, dia pandai bergaul dgn budak2 lg besar drp dia. :D

Farra said... Reply To This Comment

itula mmg perancangan kami nak kasi exposure on meeting & be friend with others…hopefully ada improvement

ummi said... Reply To This Comment

sama lah kita. bagi pensil abih conteng kat tempat lain. i don't expect much. budak baru 3+ tahun. fokus on perkembangan dia dia lah dulu kot like social interaction and ability untuk uruskan diri sendiri.

keta? tu pun koleksi iman jugek tu. adalah dalam 2 tong!!

yatipruzz said... Reply To This Comment

idlan tulis ABC pon tak pass lagi..pandai tulis 1 ngan huruf O jer hehe