Thursday, January 31, 2008

Minggu jimat wang

Minggu ni dapat berjimat dgn cara:
1) Bawa makanan untuk lunch dr rumah 2 hari berturut. Malam sebelumnya masak lebih sket. Lauk pon tak hebat sgt sebab balik dr pejabat pon lewat sket. Bukan setakat jimat duit, tapi jimat masa gak. Tahulah keje pejabat berlambak sampai naik tension sgt minggu ni. Pagi pon everyday makan tart telur & roti.

2) Beli dishwasher liquid borong kat Kilang Toyogo. RM5.50 for 3.5 litre. Kualitinya tak tau lagi cemana. Nanti bila dah guna, will let u know ok.

Nasib baik rumah sy dekat dengan kilang Toyogo. Masa kat sana, saya jumpa benda ni:

1) Non stick baking paper. 1st time jumpa ni. Pjg 5 meter harga RM2++. Selama ni saya lapik loyang guna kertas minyak aje. Nanti lepas try, will share jugak ngan u all lagi ok.

2) Kalau selama ni bila buat sales muffin/tart/kek ke pejabat, saya mesti guna kotak. So bila dah jumpa ni lagi jimat la. Sebab kalau kotak, kita bunag lepas guna. Tapi kalau yg ni boleh guna balik. Saiznye besar boleh muat banyak items. Harga RM15.90. Nak bawa kek 4 segi ke pejabat pon tade masalah lepas ni.
Actually nak kata jimat sgt pon idokle kan. JImat sikit-sikit, lama-lama jadi banyak.

Hari ni cuti hari wilayah, kami nak balik kg kedah. yahooooooooo lama dah tak balik. Malam tadi dah shopping kat Care4 , macam biasa beli few items untuk bawak balik kg such as: Limau sekotak, sabun serbuk kotak saiz besar, biskut dlm tin, pelbagai makanan ringan.

Saya ada jual T-shirt Muslimah. Meh la tengok kat sini.

No comments: