Monday, January 28, 2008

Kini telah hampir 3 minggu Mus'ab di sekolah, PASTI.

Yang masih belum dapat diubah:
1) Minum botol susu ( kalau tak silap ada 1-2 orang je yang minum susu dalam botol)
2) Masih duduk dalam kelas 5 tahun, sebab geng dengan anak pengasuh (kak sya). Dengan budak lain masih belum sesuai kot
3) Masa beratur pagi masih tak mahu join barisan lelaki umur 4 tahun. Dia masih beratur kat group perempuan, umur 5 tahun sekali dengan anak pengasuh.
4) Pagi memang susah nak mandi. Setakat ni memang mandi ala mandi kerbau ajek. Gosok gigi toksah cakap le. Semalam dia mengadu sakit gigi. Risau jugak takut sakit gigi sebab tak suka gosok gigi.
5) Kalau sampai sekolah tak nampak kak sya, sure takmo masuk kelas. Bila tak masuk kelas terus nak balik umah atok wan.

Harap-harap cikgu dia tak bosan melayan karenahnya. Harap-harap hatinya lembut untuk berkawan dengan orang lain dan join kelas 4 tahun. mmm...

3 comments:

ummi said... Reply To This Comment

give him sometime. to me, i don't expect much from a 4yo. budak kecik lagi tu. i'm sure bila dia dah syok nanti, weekend pun nak pegi sekolah!

iman masih lagi diluar kelas walaupun kawan2 lain masuk kelas. still does things like he wishes, when he wishes. siap kena ada cikgu khas lak nak monitor dia. tak sia-sia membayor he he!!

yatipruzz said... Reply To This Comment

kiutla mus'ab ngan iman hehe...tapela..bak kata k.tie, depa kecik lagi..adjustment time period sure ader..aku rasa klakar plak bila baca ko tulis ni...sabar eh...tu la keseronokan zaman budak kan! tiap anak pasti ade karenah and kekiutan memasing :)I bet cikgu zmn skang mesti ada tahap kesabaran yg tinggi kan!

Farra said... Reply To This Comment

itu la k.tie, hope sgt cikgu dia tak bosan :D

yati, tgh cuba2 nak motivate dia suka sekolah
setakat ni dah 2 kali ponteng sekolah eheheh