Tuesday, October 2, 2007

Cornflakes Rocher

Kak Nita, this is special entry for you.

Cornflakes Rocher cookies
250gm chocolate
80gm cornflakes
40gm roasted nut - nibbed almond/cashewnut
Some melted white choc for deco

Steps:
1. Melt the choc-double boiler
2. Add nuts and cornflakes & mix well
3. Place a spoonful of mixture in a paper cup.
4. Pipe some melted white choc as deco
5. Let it set

Tip: You may adjust the amount of choc & cornflakes if the melted choc is too thick or too liquid.

To date, 1.5 container already finished by the whole family especially Mus'ab. I don't mind, maybe I don't give this cookies to my nanny in N9.

Anyone want recipe Almond London??

Last but not least, I already place my booking for Heavy Duty Mixer this afternoon. Just before 4pm, they called and confirmed the Mixer has arrived to the store. Abang, don't forget to withdraw your ongkos because you've promised me ;) luv uuu yihaaaaa syoknyeee saye

Finally, I've sold all my share yesterday! Finallllyyyy after waiting for 5 months. I shall expect the renovation work will commence very soon after raya. Don't worry guys we still invite all for open house (as usual every yr) this year even nothing different here. I would like to rename the big project --> BP 2008 ??

9 comments:

yatipruzz said... Reply To This Comment

farra..ko dpt jual bape?
aku jual 3 je hehe

cornflakes rocher tu, nak lagi sedap, ko melt butter, then baru melt chocolate...

Anonymous said... Reply To This Comment

farra, letak la resepi lagi...nway nak tanye kalau buat biskut, telur tu letak dua2 ke telur putih & kuning?sbb pernah dgr kalau adunan biskut patut asingkan putih & kuning telur & just masukkan kuning telur aje sbb putih telur akan buat biskut keras..ye ke?

eewa

bola2api said... Reply To This Comment

kalo ada recipe almond london, tolong la share kat sini. buleh kitorang try buat ramai2 :)

siku|at said... Reply To This Comment

fara.. kacang tuh.. belik dah terus boleh gune ke.. ke kena bakar dulu ke goreng dulu ke? erh.. kalau tak letak kacang boleh tak ?

hahaha.. nak buat kuih.. nak senang aje..

farra said... Reply To This Comment

yati, jual my balance all 4! tp tak dpt cekup morning price la sob sob, next yr bleh try la letak butter sket kot ;)

eewa,psl telur tu tada pengalaman sgt, cuma Chef2 kata jgn guna saiz besar biskut kurang rangup, biasa kita ikut resipi, kalau resipi kata telur-just masuk sebiji, but macam almond london kuning telur aje, so jgn pulak masukkan semua.

bola2api, boleh2 sat gi kita share resipi.

semah,actually mmg sesuai sgt for u resipi ni, kacang tu bakar dulu okey sampai masak, ada orang takmo letak kacang nak jimat kos, so up to u la, all the best!! nak rasa nntiiiii eheh

siku|at said... Reply To This Comment

ulalalala.. sesuai utk kita ?? ahahaha.. nampak sangat pemalas... hohohOHOHOHo..

puterikiut said... Reply To This Comment

wahhh glamour kak nieta..hehe.. macih farra.. ingat nak buat ni masa kat kampung .. dah planning planning ngan kakak di kampung tu.. insyaAllah.. :)

mamselle said... Reply To This Comment

resipi ni nampak menarik, senang nak buat. nnt nak cube (skang baru lepas tahap morning sickness). kuih order2 pun tak pk aritu, end up rumah takde kuih raya lagi hahaha.

pasal telur tu, salu letak kuning telur jek. yg putih tu asingkan. so far memuaskan :)

Farra said... Reply To This Comment

huda, kalau tak larat badan jgn paksa ;) take care