Tuesday, July 11, 2006

FIFA Italia

Last week we did survey at few electrical shops to buy the oven. But end up, we bought new fridge. Yeah right, we don’t have that item in our wish list actually. Coincidently, the fridge breakdown when we were aiming for an oven. We spent RM1250 for a 390L Toshiba fridge. Other than fridge, another preparation for Mawaddah is the baby food container. I have bought new Moms collection from MomsLittleOnes. Other item bought were 2 books, one of them is “Menyusu si permata hati”, babyfood container & milkmaid tea.

I’ve finished reading this book “Menyusu si permata hati”. Very informative & became my motivator to continue breastfed Mawaddah exclusively. All mums & mums to be should read it. Sesiapa nak pinjam, bagitau ok.

Last Sunday, I was too emotional. Agaknya sebab penat sangat.Stress melihat terlalu banyak kerja-kerja rumah yg masih terbengkalai. Malam macam biasa tidur tak sesempurna dulu. Badan asyik bergerak aktif. Sabtu & Ahad memang tak berehat. Ayik membuat kerja-kerja rumah dan seringkali juga terganggu sedikit agenda kerja kerana menyusukan si permata hati. Si permata hati nampaknya makin kuat minum. Yelah makin membesar. In between, terpaksa juga curi masa untuk mengumpul stok susu agar cukup one week supply. Dek penat sangat, aku tak tahan sampai terus mengalirkan air mata. Lepas menangis lega rasanya. Aku dah bagitau emak, kalau ade orang boleh tolong kemas rumah hujun minggu, aku rasa nak upah. Bolehla upah kerja-kerja yang agak berat seperti mop lantai atas bawah & cuci semua bilik air.

Lepas membaca buku “Menyusu si permata hati” & stress dengan kerja-kerja rumah, aku terfikir macam nak beli breast pump yang lebih efficient. Boleh dapat banyak stok dalam tempoh masa yang singkat. Aku rasa macam nak guna pump yang ada function double pumping. Seorang kenalan recommend Medela pump in style traveler. Dia kata memang efficient. Tapi the price is too high. Dia kata senang la untuk bawak ke hulu ke hilir sebab beg dia ok. Lagipun, aku dah nak start round2 Malaysia tak lama lagi. Kalau sesapa yang nak let go breast pump, boleh la jual kat aku eh.

3 comments:

puterikiut said... Reply To This Comment

farra.. medela yang 2 tu brape harganya? pakai battery ke letrik? tgh survey2 gak nie.. kalau ade info bagitau ek..

suriati said... Reply To This Comment

Hi farra..
Kuatkan semangat. Saya memang kagum ngan usaha awak BF.
Teruskan ...

farradasmiley said... Reply To This Comment

kak nita, harganyer dlm RM1.7k..sy tgh kumpul data compare each brand ni, I will write my review in blog later ok.

thanks suriati