Tuesday, February 28, 2006

Excess spending or investment?

Duit kami keluar lagi. Bukan suka-suka tapi perlu untuk membeli barang-barang keperluan + perabot rumah baru. Rumah kami boleh dikatakan hampir siap & boleh diduduki. Kerja-kerja membaikpulih rumah tidak kami outsource 100%. Untuk berjimat,kami tidak outsource kerja mengecat tangga, grill, pintu & tingkap. Ingatkan sikit tapi kini bebannya terasa banyak! Sebabnya rumah besar, kene cat undercoat dulu & kami hanya part timer contractor. Hampir 2 bulan buat masih tak settle jugak.

Excited. Itulah perasaan yang dapat kami gambarkan apabila rumah mula diisi dengan perabot baru. Minggu ini kami habis RM3k++ kerana membeli:
Sofa - RM900
TV Bench- RM400
Dining table - RM600
2 single mattress- RM260
Gas cabinet - RM85
Curtain's railing - RM200
TV 29""-RM548
DVD player-RM149
Misc items- RM150++

Some of the items kami beli semasa jualan terus dr kilang! So, lagi jimat. Best buy of the week was TV 29". Actually harga TV tu kat kedai luar RM699! Jimat bangattt seh.

Insyallah, kami target nak tidur di rumah baru hujung minggu ini. Kepingin benar sebelum bersalin. Tetamu pertama yang akan mengunjungi rumah baru kami will be my MIL, SIL & BIL yang akan datang pada cuti sekolah minggu hadapan.

I'm waiting for Bonus to buy other few things including washing machine! Sementara ni tumpang rumah emak dulu le kalau tak larat nak basuh tangan.

No comments: