Thursday, December 15, 2005

Public transport

Kadang-kadang mmg terpaksa naik Public Transport nak ke office. Kalau dr rumah memula kene naik motor/kete nak ke stesen KMT..kemudian kene tukar STAR @ PUTRA hingga ke Masjid Jamek.. sebab2 kenapa kene guna public transport :
1) Kerja out from my office
2) Beberapa jalan kat KL tutup due tu national event
3) Abang tak pi keje sbb cuti umum @ MC <>

Kelebihan naik public transport ni..:
1) Cepat & mudah
2) Harga berpatutan
3) Mengalakkan kita berjalan..salah satu senaman yg amat baik & selalu orang2 muda lupakan! Ha mengaku tak??

Cuma….masa tgh mengandung ni rasa terseksa jugak! Sebabnya..within these 2 weeks ni mmg aku byk guna public transport..tapi mmg tak pernahnya orang kasi tempat duduk..walaupun kat situ ada label “priority seating for pregnant/disable/elderly”. Mungkin btol orang kata rakyat Malaysia kurang budi bahasanya? OR My belly is not big enough to show that I’m a 6 months pregnant woman? Passengers lain pon main tolak masuk jek..tak kesah kt depan tu orang tua ker..mengandung ker..cacat ker..perut pon terhimpit ngan kesesakan orang

Last Tuesday, oleh kerana dek tak tahan kaki nk berdiri lama dlm KMT & perut terhimpit..so I’ve decided to use Bus..1 kelebihan yg nyata..amik bas dr CM mmg dapat tempat duduk..Cuma masa nak menunggu dpt bas mmg lama! And of course jalan KL ni jamm..kuar ofis kui 6pm tapi sampai umah kui 7.40pm..tu pon B terpaksa tolong jemput dr stesen bas dek tak larat jalan & kaki dh luka dek kasut baru <> dr SOGO last Friday hehehe>

No comments: