Friday, January 29, 2016

Melbourne NZ trip: Great Ocean Road day 2

Pagi tu kami breakfast nasi lemak dan cekodok lemak manis Adabi. First time le I beli semata nak bawa ke sini sebab kawan2 sume kata sedap. Kami berjalan sekitar tepi pantai nak tengok jeti... 

The Razorback



Loch ard gorge
Just three minutes from the world-famous formation of the Twelve Apostles.


View dari atas 

Sampai dah kat bawah..suke sangat anak-anak dapat main air laut dan pasir..habis kasut Muaz..lenjunnn huhu

The 12 Apostles.
The highlight of the trip!

Too many beautiful pictures from our camera
I missed our last trip very much
Thanks Abg Az for taking WEFIE for us ;)
A walk to remember..
And WEFIE again...hiks
I just love this flower/tree

Apollo Bay

Kat sini, berkumpullah semula ahli rombongan NZ berpiknik dengan lauk chef masing2 hehe. Anak-anak kemain suka la dapat jumpa balik kawan2 ..dan tak tgk food sgt..sibuk main kat playground



Kenneth River 

Datang sini nak tengok Koala ...FOC
Dapat main dengan Parrot...FOC too 

Splitpoint LightHouse


At end of the walkway from the light house, you will see this view


Entrance GOR
Lepas tu kami singgah di playground berhampiran bagi anak2 happy.
Seterusnya kami singgah solat di Masjid Geelong

This is very nice mosque. It's actually a church converted to mosque.
We met isteri ustaz Masjid ni, seronok plak berbual..dan die terus promote her newly opened restaurant. So 2 famili terus ke sana dinner dulu sebelum kami bergerak ke Melbourne Airport.

The halal restaurant in Geelong. The taste and the price is satisfactory. Highly recommended. We was served in very delightful manner.
Flight kami ke NZ berlepas jam 12.15am. We returned car around 9.30pm di Hotel berdekatan Apex sebab after office hours. The location is specified in our booking slip, so don't worry ya.

Sampai di Melbourne aiport orang punyalah ramaiiiii. Walau kami dah check in, (susah payah aku check in wehhh)..tapi kene gak check in skali lagi. Ciss jetstar ni..memang havoc aa situasi kat airport niii huhu..risau gak kami kalau lewat sbb Q panjangggg.

Flight Jetstar i tell u tak le selesa sagt..seat kecik. Selesa lagi Airasia.Tak dapek imagine orang yg naik Jetstar dari KL to NZ huhu. Or adakah sbb short distance so naik airplane kecik? Ntahhh
Finally kami selamat tiba di Chc Airport NZ jam 5.35am. Syukur Airportnya lengang..tak ramai orang damai skali ;)

2 comments:

Husna Rahman said... Reply To This Comment

one day I MUST be here..amin

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

@Husna Rahman insyallah amin