Thursday, June 4, 2015

Ice skating di negara panas

Cuti sekolah ni kawan2 pi mana? Kami p jalan dekat2 ja. Hari ni birthday anak sulong yg ke 11..makanya kami makpak ambil cuti to spend quality time with the kids.
Memula hantar kereta ke Proton servis Mutiara Damansara sebab kereta dah lama tak service...next kami dah plan nk gi main bowling kat eCurve.

Dah sampai eCurve tengok2 bowling center tu dah tutop..huwaaa mak nanges sbb nak main sangat. MAk tak suke tegok wayang..hai..apa la nak buat..mula la emo..ayahnya dah bawa anak2 main game..abes la rm30 utk 4 anak2 tuh..layanz...mak dah pening sbb lagu punya la kuat kat area games tuh

Lepas tu kami ternampak tulisan ' ice skating rink'. So apa lagi..jalan terus dah jumpa la ice skating rink yang terletak di Hotel Royal Chulan sebelah dengan eCurve. 

Bayaran masuk early bird sebelum 12pm adalah RM30 seorang termasuk kasut. Stokin dan glove wajib so kene beli glove RM8. Glove ada je kat rumah ..kalau tahu dah jimat RM 8 hihi..stokin sib baik dah pakai sesiap..


Kasut dah pakai..glove pulak

Excited sungguh nak berice skating...fefeling winter holiday uols! hahah

Tapi malangnya....susah gil* kot ice skating ni..nampak cam senang je kan? asek jatuh je aa kalau tak pandai seimbangkan badan..but not bad la mama pusing kali ke-2 tak pegang dinding tepi tuh :p


Meriah...ramai..tempat ni sgt selesa..utk ahli keluarga yg tak main ice skating boleh tegok dr tepi..ada waiting area yg selesa.boleh layan popcorn sambil layan macam2 gelagat orang..seriyes terhibur! sibuk dok gelak tgk mcm2 gelagat..haha..agaknya masa kite jatuh mcm nangka busuk tu pon ada org ketawa! hahah

Hebat Waddah...sangkut kat dinding je kihkih

Mus'ab not bad..ada improvement..tak sangkut dinding sgt kiki

Jam 1PM kene stop sbb depe nak kemaskan the area..so kami pi lunch dulu dan solat..

Cari-cari A&W tak jumpa..maka teruskan jalan...dan hati berkenan nak singgah makan makanan Arab...

tu dia...

Hadramawt..first time makan sini...

Harga: Mahal dr Saba & AL -Rawsha
Sedap: Sedap sangat2 wehhh..up sket dr Saba..Rawsha last ranking

Portion food die besar amat..satu hidangan untuk 2 dewasa makan..untuk kanak-kaak boleh kogsi 3 org utk tahap anak2 kami..

Total kos ni RM158..utk lunch dan dinner.sbb 1 hidangan chicken mandy langsung tak sentuh..kebab pon tak abesss tapau utk dinner


Lepas solat zohor, mak bawa Muaz dan Maher main sand art kejap...the terus ke Ice skating lagi...sbb tiket yg kite beli RM30 tu boleh guna utk sehari..sampai 10pm berbaloi2..


Kalau boleh bebudak besar ni nak main lama lagi..tapi kesian yg adik2 dah tertidor menunggu ..dah la sejuk gil**

Kami balik jam 4pm...kene cepat nak amik kereta kat Proton servis..tapi siggah kejap kedai Bata beli kasut bebudak ni dah kecik

Overall about Royal Chulan Ice Skating Rink: memang best! highly recommended. Perfect for family outing . So kalau korang nak rasa main ice skating dtg sini aja..tayah sosah2 pi obersi ekekke
Tips: bawa jaket sbb tempat tu sejuk+ bawa glove sendiri kalau ada + stokin sendiri 

1 comment:

IBU PUSPITA said... Reply To This Comment

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI