Tuesday, June 30, 2015

Dress murah rm10

Salam Ramadhan Kareem:)

How's your ramadhan going on? Semoga ibadah tahun bertambah baik amin..

Sejak balik umrah tahun ni saya suka benau pakai jubah atau dress...maka bile ke nagoya atau kamdar mesti cari kain utk projek jahutan sendiri hehe..

Last 2 weeks dpt beli kain rm3/meter kat kamdar..so saya buat sleveless dress sbb suka mix and match dgn cardigan.

Dapat la satu dress siap dengan kosnya rm10+ hehe..sbb kain hanya 3.2meter + 1 zip sorok rm1.50. Suke3. Ada satu lagi kain maybe nak jahit lepas raya.

Untuk baju raya dh siap jahit cuma nak tambah sket2 lace. Bercinta juga nak siap coz byk benau aktiviti ;) apapun ibadah di bulan ramadhan mesti diutamakan dahulu.

Sikit demi sikit nak improve lg skill jahitan. Menjahit sendiri jimat banyak boleh banyak menabung insyallah.

Skrang ni mesin jahit tepi 3034d masuk klinik brother. Jarum tapak patah dek kene lenjan jahit shawls non stop. Baru tahu rupanya mesin jahit portable ni x boleh kerja keras sangat..in between jahitan kene rest hehe

4 comments:

wa said... Reply To This Comment

Salam berpuasa...memang jimat sangat2 kan..plus comel je baju tu..

Fakhrati Aziz said... Reply To This Comment

Salam ramadhan...cantik dress...salam ukhwah jgk dr sya...jemput ziarah ke kembaraperjalanan.blogspot.com

Jujubabes said... Reply To This Comment

jimat sangat tu kak fara ..saye pon tgh kumpul duit beli sewing machine, selalunye pinjam je kat kawan utk jahitan mudah ..tapi malu pulak nak pinjam selalu ..hehe

cantik dress kak fara .. :)

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

tq wa, fakhrati & juju :)
salam kenal