Tuesday, December 23, 2014

My top 3 online shopping website!

Suke online shopping sebab tak payah bersesak-sesak, jimat masa dan sometimes jimat wang jugak sbb byk offer discount/ online deal! Ok ni antara my favorite online shopping site


Banyak barang-barang dr Korea especially skincare and cosmetic. Ni antara yg saya beli :)

RM56.70 OST C20 Original Pure Vitamin C.
Dulu cari kat Korea tak jumpa. Hah online baru jumpa. I like it! 

Cotton cardigan hanya RM17.70. Dah beli 2 cardi..siap repeat order belikan untuk opismet..Free Delivery ok! mmg tak leh dapat punya kat kedai

Saya pernah beli Laineige Water Sleeping Pack harga RM50 je masa diskaun! murah sgt....tapi sekali tu je la..hehe..ms gi Korea aritu pon harga dah diskaun almost RM80.

Yang bestnya web ni kalau kita kasi review, nanti dapat cash voucher ie RM2..ok la kan


Ebay ni barang die ada macam2. Macam saya suke compare skincare mana lg murah dgn Qoo10. Kalau Ebay lg murah terus grab..macam ni..

Etude House Mineral Precious BB Cushion...I'm totally loving it. You kene invest beli sekali je BB cushion ni..next time just beli refill. Refill for SPF 50 is RM33 termasuk postage. Dulu guna SPF 30....sebab nk gi Jakarta Bandung amik spf yg tinggi sket 


My Etude House Mineral Freshener aka toner dah abes..dalam 5 bulan ++ jugak guna..so I just try this snail toner. Love it too! siap dapat free gift. Each RM35 termasuk postage. Beli 2 sebab satu for Aida 


Kalau you all mencari barang2 yg made in China....in fact byk je brg kat Malaysia ni made in China kan?..so this site is the answer for your search! 

Sebab tade digital luggage weight scale so I bought this from Aliexpress. Harga barang sume in USD. Masa search cari yg 'free shipping' ok! 

Harga tak lebih RM11 termasuk shipping..imagine kalau beli kat lelong maunya RM20 or more. Jimat RM9! hiks 

Kesimpulan dan tips disini:
1. Beli ikut keperluan, bukan kehendak 
2. Kalau nak beli barang kene beli lebih awal sbb brg postage from China or Korea..so delivery within 2-4 weeks. Dah jimat so kene byk sabar ;)
3. Search barang yg tengah on 'deal'
4. Filter search to get 'Free shipping' and set max price..haha bajet sgt 

FYI..saya shopping at this websites thru mobile apps...mmg mudah..tayah susah2 on laptop yer

5 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

so cardi dh naik rege rm2 kan hehe. pruz komen...striking nye cardi biru tuh!

y@tipruzz said... Reply To This Comment

silap..naik rm1.20..okla lagik :)

Farikica said... Reply To This Comment

Aliaexpress ye farrah... ok...nk check skrg jugak. .😊😊 prnh exp brg x sampai x?

Farikica said... Reply To This Comment

Knp senyom jd qn mark? Huhu....

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

ok tu yati..lg mahal cardigan H&M..made in china gak ahahah

Fari, so far tak pernah barang tak sampai ..