Friday, December 19, 2014

Tips cara murah & mudah ke KLIA2

Salam..

Alhamdulillah, kami baru pulang dr bercuti di Jakarta Bandung. So I just want to share cara mudah dan murah untuk ke KLIA2.

Kos ambil MPV cab dr rumah:
RM150 sehala
Total: RM300 return

Kos guna KLIA transit + parking kereta di Putrajaya Sentral:
Tiket Pergi Balik ERL 2 dewasa + 4 kanak2: RM48.80 ( return)
Tiket Parking di Putrajaya Sentral for 6 Days : RM22
Total : RM70.80

Murah kan kalau bawa kereta dan parking di Putrajaya Sentral? Minyak pon maybe dalam RM60 kot. Parking di Putrajaya sentra ni covered & lengkap dengan CCTV. Insyallah selamat. Ratenya adalah RM2 siang dan RM2 malam, so total RM4/day.

Perjalanan KLIA transit ke KLIA2 lebih kurang 15 minit. Manakala ke KLIA selama 10 minit.

Maksimum parkingdi sini adalah 14 hari. Hope this info is useful for you all! Happy travelling :)
My mom dapat harga warga emas, RM4.30 je sehala. Just tunjuk I/C.

Total parking charges for 6 days RM22! Murah sangat. Memang untung aa orang2 putrajaya dan cyberjaya, gi KLIA/KLIA2 senang. 

4 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

kitorng pi penang aritu mmg wat cara ni. ammar kami x byr tix erl pon hehe. dulu parking rm7/day..now turun 4

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

oo ye ker dulu rm7.. ikut arahan tu kene byr tau 3 thn keatas

Gelenggang - KLIA Transit House said... Reply To This Comment

Kami di Gelenggang - KLIA Transit House menyediakan penginapan transit dan Parking 24 jam. Kadar Parking kami adalah 50% murah dari parking biasa, RM16.00 per day termasuk penghantaran 4 orang ke airport pergi balik ambik secara percuma. Kena nyatakan masa pergi dan balik sebab untuk uruskan transport. Kalau rumah jauh sangat boleh la bermalam kat Homestay kami dulu esok kami hantar.

Buat masa sekarang parking terhad 10 biji kereta dan boleh booking online.
Layari www.gelenggang.com atau hubungi kami Gelenggang admin 012 303 6203 atau email admin@gelenggang.com

Gelenggang - KLIA Transit House said... Reply To This Comment

romo Parking KLIA Syawal 2016 ( Travel Pack ) - Parking RM10.00 sahaja sehari di KLIA.

Keterangan Lanjut sila layari www.gelenggang.com atau facebook kami
https://www.facebook.com/gelenggangtransit