Saturday, June 21, 2014

JejuSeoul trip Day 1: Seopikoji

Seopikoji is another beautiful attraction Jeju. Kalau orang yg tak larat nak panjat Seongsan, at least you must come here! Kalau tak gi jugak...alahai...ruginya dah penat2 dtg dari Malaysia dengan masa tenaga yg dikorbankan itu ecewah. Tapi terpulang jugak ikut selera masing2 hihi

Masuk sini percuma..bukak 24hrs tu! Kat web tulis kene bayar parking, tapi kami tak kene caj pulak. rozoki jimat krw1,000

tak terfikir dek akal cemana batu tu leh jadi bentuk gitu

Nampak dah lighthouse kat puncak belakang tu

Nice flowers..suke!

sket lagi anak2! ayuh! Maher dr dalam kereta tidur je..so uwan yg tolong jaga kat dalam stroller..uwan jalan half way..ok kat sini boleh bawa stroller yer

Bukti dah sampai tu kiki

Mak yg suruh posing sbb mak suke benau effect tangga dalam gambar eheheh

Effect Batu pon I like 

Nice and very breathtaking view 
Syukur, dah penat2 pon sampai gak ke puncak. Muaz la yg paling laju mendaki huhu. Orang korea dok interview je die rasa2 macam soalan " mana ayah mak kamu?" Yela depe takut budak ni hilang mak pak kot..pandai2 je buat skrip

Kami cari mini mart dulu sebab nak beli telur dan sayur. Uwan mmg taleh tade sayur. Eh kami pon suke sayur. Makanan dalam tin x berapa nak lalu. Yg lauk baki lunch td pon ada lagi..masuk ke tong sampah le jawabnya.
mmg fail la kalau org tanyer "gi kedai mana?" hehe..mgm tak paham bahasaa
kedai ni tak murah sgt ok! esoknya kami jumpa yg lg murah..suke btol sampai repeat 3 kali kot gi kedai tu hehehe 
Sampai rumah dapat masak...makan nasi panas2 & buah..owh syok btol! Anak2 plak dah suke citer kartun korea. Fokus yg amat macam la paham bahasanya.

kobis krw500, bayam krw1000, taugeh krw1200, telur krw3600, apple tak ingat..susu pisang borong terus 8 botol..sonang lg jimat

lauk malam tu: ayam grg ayamas dr Mesia, ikan merah asam pedas lauk frozen dr Mesia, telur dadar & taugeh kasar Jeju..sedap btol! Kat Seoul beli lagi taugeh kasar tu

2 comments:

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

Gigih... Masak bagai. Halal restaurant susah ke kat sana?

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

Jeju mmg susah nak cr makanan halal..seoul ada la jugak dik