Tuesday, January 21, 2014

Putrajaya Lake Cruise

Usai bersalam-salam dengan MakAbah di KLIA, kami lunch dulu and then terus ke Masjid Putrajaya.
Semoga uwan & atuk dikurniakan kesihatan yg baik sepanjang menunaikan ibadah umrah. Mus'ab asik sebut2 je nk gi Mekah. Insyallah nak..ada rezeki kita pergi bersama..

Lokasi Lake Cruise ni terletak sebelah masjid putrajaya. Parking jgn risau banyak je depan masjid..


Tiket untuk kami sekeluarga RM88 for 2 adults ad 3 kids. Kanak-kanak berumur 3 tahun keatas dikenakan bayaran. Mujur Maher masih 2 tahun, lg few days nak masuk 3 tahun!


Tahun melawat Malaysia yer tahun ni kawan2. Silala melancong..

Cruise ni lama gak..lebih kurang 50 minit..ok la..pusing satu putrajaya..tenang je rasa

Model depan kapal..hihih

Abes je cruise minta izin bergambo kat tempat driver..

 Abes cruise kami menunaikan solat Asar dan check-in ke Everly Hotel Putrajaya. Ramai btoi orang kat hotel ni nak check-in petang2 cam kitorang..Keciwa sangat pool hotel tutup...huwaaaa


Lepas solat maghrib kitorang bergerak ke gathering kawan2 kat rumah Zarid..tapi singgah kat Cold Storage sebelah nak beli buah2..potluck kekdahnya..kami bawa Slinky Apple skali

4 comments:

Zuraimah Ismail said... Reply To This Comment

Lorrr pool tutup kah? Leh je terjah sebelah pullman tu RM2 per entry..or kalo yg kat marine park tu RM5 per entry.... :)

Pernah gak gi Everly tu for babyshower kawan...not bad deko dia..hall pun cam sesuai je for small event...

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

kak siti..yer kak kami gi pool kat maritime putrajaya..rm5 each..ok ..the nexy day..tunggu entry..hihihi
deco die cam moden2 gitu kan

Zuraimah Ismail said... Reply To This Comment

Ha ah...anak2 kita suka naik turun tangga pusing2 dari parking sampai level M tu...

Hubby ada gak ajak cuti2 lepak situ, sambil tu leh la ronda2 Alamanda ke..tapi cam tak berbaloi pula rasa..takat 15 mins je pun dari rumah...ngeheee...sesaja kut duit dah banyak sangat bleh la kut... :)

Farra Da Smiley said... Reply To This Comment

ye la kak..rugi je dk hotelni sbb dekat sgt dgn rumah kan eheheh