Thursday, October 3, 2013

Chocolate Museum Kota Damansara

Jom jalan-jalan ke Muzium Coklat Pertama di Malaysia!

Lokasinya adalah di Kota Damansara. Masuk percuma ja. Waktu operasi 10am-5pm. Nak masuk kene register dulu.

Saje je nak bawak anak jejalan sini. Ye la kan..ceklat museum kat oversi tu kita sanggup pergi, inikan pulak yang beberapa KM je dr rumah.

Masuk muzeum ni percuma. Tak besar pon. Tapi ok la nak kasi anak happy tengok demo coklat dan baca sejarah coklat. Yang paling derang happy dapat beli ceklat! huhu..bahaya woo bawak depe masuk area beli ceklat tu. Aku bawa Muaz je pon dah susah nak kontrol budak kecik ni, Macam2 die nak amik.

Sesampai je muzeum dengan confidentnya bawa keluar kamera..nak snap gambo pepuas. Sekali tgk " memory card" tertinggal kat rumah...adoyai..so layan gambar dengan handphone je la...huhu.

Kami abeh RM48 je beli ceklat..tak sanggup nak beli ceklat mahal2. Daim berharga RM22. Ok tak? Ok kot..at least takyah gi Langkawi hihihi


Masa kami sampai ni orang kemain ramai..ada 4 bas sekolah


Area demo ceklat...

Area kedai ceklat...


Owner muzium ceklat ni orang Islam..good job! boleh improve lagi...buat cam muzium ceklat kat oversi tu..patut buat cafe ada kek ceklat, hot choc etc!

3 comments:

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

memang seronok juga datang sini membeli coklat

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

lindt!!! kegemaran tu... yummieh.. can go must be cheaper than retails kan??

Mimy Hamid said... Reply To This Comment

Tq review ...nak pegi nak pegi tempat agak menarik sbb coklat !!!!