Saturday, August 31, 2013

Queensland Holiday: Day 4 Sky Point & Sea World

Sky Point & Sea World (SW) GC

Lepas masak & makan sarapan pagi, first sekali kami ke Sky Point sebelum ke Sea World. Untuk ke Sky Point, kami berjalan kaki je..mmg dekat je dr apartment.

Breakfast dulu! yummeh



Pepagi lagi dah sampai...tade org pon
 Tiket Sky Point kami dah beli awal2 via online. Beli kat ExperienceOz . Kami beli unlimited for 14 days day and night sbb cita2 nya malam nak gi lagi..tapi tak sempat uols...



 Ada movie show describing how Surfers Paradise was born..
 Breathtaking view from the top!



 Jakun kejap tgk kecanggihan lif ni! 
FYI kat GC sekarang ni sedang ada pembinaan LRT..untung la lps ni pelancong yg dtg...so apa kata uols plan dr sekarang? 

Sebelum ke SW, kami singgah beli susu dan snack kat Woolworth berhampiran.

Sampai SW dah 11am+ dan sesampai je nak masuk tade byk karenah pon. Kami ingatkan depe nak check btol2 bag yg kitorang bawak. Langsung depa tak check. Makanya selamatlah semua bekal2 yg kami bawak.

Sesampai je kite kene tengok terus waktu2 show dlm SW ni . Sbb dalam SW ni ada bermacam2 acara, karakter dan attractions. Memula kami tgk show Bob the square pant. Mmg best! Lepas tu kami pon jejalan dan tgk show seterusnya. Bila masuk waktu , kami solat di surau SW. Kecil tapi bersih. Kat belah luar surau ada kerusi2, so kami lepak lunch dulu kat situ sebelum tengok show seterusnya. Sambil melayan anak2 ada yg nak naik rides..ada juga yg dah bukak baju nak main air..layanz....

Tu dia penari2 dah nak joget..


Penguin..



Tengok boat show..



  Mak pon happy dapat naik rides budak2. haha!

Show ni best..lupa dah title

Show yg agak tak best adalah Dora The Explorer. Makpak budak dah bosan..tapi anak2 suka aje ehehhe

Tu dia punya besar air Maher minum sambil layan Dora 


Show yg paling happening and give the most meaningful memory impact adalah Dolphin Show!. Rasa macam tak cukup tgk show ni. In fact betul kata my SIL kalau nak puas explore SW, mmg kene dok sini 2 hari. Kat SW ni ada kolam utk bebudak. Kami mmg plan nak kasi depa mandi. Tapi mmg masa tak cukup. SW tutop jam 5pm. Jam 5.15pm+ kami masih berlegar lagi sekitar SW. Masa ni orang mmg dah tade..beberapa kerat je yg tinggal.....mmg sedih btol kene tinggalkan SW..bila la dapat datang lagi..






 Hak ni mmg akak tertipu! polar bear tade pon kat dalam! cisss

Kat dalam ni pon leh naik train pusing satu Sea World...tapi nak kene beratur panjang..tak sanggup!

Bye2 Sea World

Parking kereta kat SW adalah percuma...tengok tu..dah tade kereta ...ramai yg punctual ikut closing time SW

Kitorang tak pulang terus ke apartment..tapi singgah 1 shopping mall tepi pantai nak cari barang..tp barang dicari tade..so kita main kat playground sampai maghrib..feeling2 macam orang dok GC eheheh..masa ni anak2 mmg takmo balik..nak layan lagi main kat playground sbb ada macam2 mainan yg tade kat Malaysia..mmg patut Malaysia contohi



 ee geli tak?






Sampai apartment mak masak campak2 aja pon laku..sebab dah lapar punya pasal hihih. Sardin tu favorite Mawaddah 




2 comments:

hazlina azmi said... Reply To This Comment

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Smiley said... Reply To This Comment

tq hazlina kerana sudi berkunjung ke blog kite..