Monday, September 2, 2013

Queensland Holiday: Day 5: Movie World (12 Mar '13)

Sobs sedihnya nak kene inggalkan GC pada hari tersebut. Kami akan check-out dan terus ke Movie World dan lepas tu akan balik ke Brisbane semula. Usai bersarapan dan membuat bekalan lunch destinasi pertama adalah pantai di Surfers Paradise. Haruslah bergambar puas2 sambil menikmati keindahan ciptaan Allah..pantai yg indah..angin sepoi-sepoi bahasa.

Kami parking kete kat tepi jalan jer..parking berbayar. Masukkan duit syiling je kat parking machine tepi jalan tu. Memang best lepak tepi pantai Surfers ni..banyak kerusi2 untuk kita melepak. Kalau belah malamnya ada beberapa peniaga menjual pelbagai barangan macam souvenir.

Hari ni bawak bekal mee goreng 

Parking kereta kat sini..tepi pantai je


 Bagi peluang anak2 main dengan pasir pantai Aussie

 Toksah nak harap dapat bergambar sorang2 kat gerbang Surfers ni yer..ada aja pelancong...ramai!

Banyak bangunan pencakar langit di sini..


 Best kan kalau dapat lepak kat sini selalu?

Movie World ni destinasinya adalah di tepi highway yg menghala ke arah Brisbane. Tiket VIP pass yg kami dah beli awal2 boleh masuk ke tiga2 taman tema iaitu Movie World, Sea World & Wet n Wild. Antara tiga2 taman tema ni yg paling best bagi kami Sea World sebab budak2 enjoy sangat. Oh ya parking kat sini juga PERCUMA.

 Tak berani nak naik ni! Tinggi amatsss..maunya nak tercabut jantung

 Nampak cam panas kan? tapi tak pon..

Superman rides tu pon x berani naik...ngeri aah laju gil*! so kite bergambar aje la yer anak2 eheheh

Movie World ni ok la jugak. Cuma cam biasa la ada rides yg hanya sesuai untuk orang dewasa. Kanak-kanak kene ukur ketinggian dulu. Makanya cam Maher confirmla banyak rides takleh naik. So kami bergilir je utk naik rides. Safety rules haruslah kita patuhi kan. Jangan ingat nak enjoy aja.

Di Movie World ada surau yg selesa. Kami pon makan bekalan yg di bawa kat satu cafe yg tidak beroperasi. So memang selesa. Santai aja.

Kat sini la kitorang lepak makan lunch

Ni surau..senang je nak jumpa sbb ada signboard..lokasi agak ke belakang..so byk privacy dari pelancong lain
Abang Az pon join skali main ni dgn anak2 omputih..dek sebab tak faham english masa org tu soh turunkan tangan, tapi die naikkan tangan...

Tak mencabar kan main ni? ekekke kat Malaysia pon ada..tapi takpe..dah bayar , main je..anak2 suke


Wet and Wild section
Macam kat Sea World m kat sini pon banyak show. So masa masuk Movie World entrance tu siap2 amik map and show time schedule...menarik gak

Ni Scooby Doo show 


Sebelum Taman Tema ni ditutup ada satu perarakan ygpaling grand di mana kebanyakkan karakter2 kartun warner bros keluar berarak..mesti tgk ni tau!








We spent the whole day mmg kat sini je. Almost 5pm kitorang balik ke Brisbane. Sebelum sampai rumah SIL, kami singgah kedai yg jual coklat dan Biskut yg murah namanya ALDI. Memang berbaloi beli barang2 yg nak di bawa balik ke Malaysia kat sini. Anak2 suka betul dengan biskut Choc Chip aussie.

Entrance Movie World..nak balik dah..sobs

Sebelah malamnya sebelum tidur aku pack dulu pinggan mangkuk yg aku beli kat DFO guna bubble wrap supaya senang boleh sumbat dalam beg beroda. Dulu kat Perth tade ilmu..so beli Corelle satu kotak je..dan angkut guna tangan as hand carry dlm flight. Now dah tahu le camne nak kasi barang kite selamat..kak Ain yg ajar..bubble wrap pon ihsan die dgn abg wady.hehe..tq kak sekeluarga..

Esok hari last kat Brisbane..huwa..sdey2 nak tinggalkan negara org..dah feeling2 dok aussie

No comments: