Thursday, May 2, 2013

Meaningful Wednesday! [ Labour Day]

Uiks lama benor tak update blog.

Aktiviti semalam alhamdulillah berjalan seperti yg dirancang. Memula kami hantar kain kat Tailor di Seri Serdang. Kemain payah nak cari tailor yg sanggup jahit kain Lycra. Sib baik la lepas gugel2 jumpa Tailor ni..rezeki....Kalau selalunya baju raya aku beli siap aje..tapi kali ni mmg nak tempah sbb nak ikut design Nur Barakah..guna kain lycra tak payah gosok! Hihi..senang kerja dan menjimatkan letrik in long term. Upahnya RM45 sepasang. Harap2 sedap pakai macam Nur Barakah.

Settle urusan tailoring kami singgah TM Cyber jap amik barang dari member. Perut pon dah lapor so apa lagi terus ke Saba restaurant nak makan nasi Arab. Orang teramatla ramai....adehhh...kitowang terpaksa tunggu makanan sampai almost 50min ok! mujur la anak-anak behave aje. Kami pon dok belah luar so dapat la anak-anak melompat sana sini...

Di Saba Restaurant 

Sudah tu kami terus ke Putrajaya dengan matlamat utk Solat dan ronda Putrajaya. Kalau ada rezeki nak experience Putrajaya Lake Cruise gitu. Anak-anak kemain happy ..sbb ada playground dan lari ke sana sini. Pakej Cruise utk kami sekeluarga hanya RM86, for me personally OK sgt. Tapi cruise punya schedule pulak lambat..jam 4.45pm! tak sanggup la nak tunggu sebab dah aim nak gi lagi satu destinasi penting.









Ha...destinasi penting itu adalah.....

Kedai Mesin Jahit LSN! Kedai di terletak di Cheras..masuk je kedai...wahhh ada few models yg customer boleh try. So apa lagi aku pon try la 3 jenis model brand Brother ; GS2700, VN50, VN950. Salesman Indian Kevin tu very helpful..dok tunjuk itu ini..Tapi masa dah suntuk...so aku amik je no contact & brochure. So sekarang ni adalah fasa: memikir, mengira, memilih yg manakah model yg paling sesuai dengan diriku ini yg tetiba meroyan nak menjahit semula ahaks. Harap-harap semangat tidak luntur la..hihi...azamnya nak jahit langsir raya tahun ni dan baju sek Mawaddah Quarter 4 2013. amboi3...sedap punya verangan kan..tgk la kalau terdayo ku usahakan la juga..Langsir ni kene siap sebelum Ramadhan gak ni..sbb Ramadhan nak wat kueh raya pulak kan di samping amal ibadat..

Mak Pak pon nak chamwhore hiks hiks 

Feeling macam 'Spring' di Malaysia ehehe..padahal cuaca terik panas


Indahnya Malaysia! 

No comments: