Tuesday, November 6, 2012

KK @ Borneo Trip ..Day 3 tak abes lagi..

Poring Hotspring

Lepas turun Canopy Walk di Poring Hotspring..kami pon terus ke swimming pool sebab anak-anak dah tak sabar nak terjun kolam. Not bad, kolamnya agak besar dan kids suke. So layankan aje kehendak anak-anak..kami mandi dalam 1 jam je..taleh lama sebab nak ke Kg Luanti pulak.



Luas jugak kolamnya ...
Kolam yg ni kalau tak silap utk orang dewasa..dalam..sebab tu tak ramai orang
Luar Poring HotSpring banyak jual pelampung , air bagai..


Lepas tu kami singgah makan di kampung berhampiran..kedai makan amatlah limited...lepas makan kami solat di sini:


Kampung Luanti

Destinasi seterusnya adalah Kg Luanti...kat sini saya langsung tak enjoy sbb takut sangat ngan ikan2 yg besar tuh..seriyes ikannya amat besar..geli sgt bila ikan2 gigit kaki/tangan kita...
Kami beli makanan ikan..so dapat la kasi ikan makan..berkerumun ikan2 tu macam kelaparan

 I personally think kalau korang geli ngan ikan2 macam saya..takyah la gi kot..ish tak enjoy la! tp kids suke jer... :)

Kg Luanti ni dekat je dengan Teh Sabah..ingatkan nak singgah tapi hubby kata tak sempat la..
so kami pon balik ke KK...sebelum sampai KK kami singgah lagi Pekan Nabalu sebab nak beli buah-buahan..
sampai KK dah malam..so singgah makan dulu seafood

Lepas makan kami pon check-in terus ke hotel ke-3 iaitu The Klagan Hotel..kat sini juga budak kereta sewa tu dah tunggu..sob sob..kete return to the owner..Hotel ni amatlah selesa korang...moden dan luas..kami amik Family room RM220/night. 

Esoknya nak snorkeling! owh tak sabarnya...

4 comments:

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

best kan hot spring n main ikan tu.. saya suka..geli tp best :)

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

memang seronok pi kk tapi tak sempat jalan2 banyak tempat sebab hari tu pi untuk urusan kerja, maybe next time pi

Smiley said... Reply To This Comment

Baiti, akak geli sgt..so mmg tak bersentuh ngan ikan2 tuh

Sharinginfoz, oo ic..dulu pon I penah dtg KK urusan kerja..mmg tak sempat jln..so harusla bawak family next time :)

Hany FF said... Reply To This Comment

Hany dulu sewa bilik khas utk mandi satu keluarga kat Poring. Biliknya bersih. so, dapat mandi dengan tenang ;)