Tuesday, November 15, 2011

Alhamdulillah for my Mawaddah & my life

Minggu lepas, iaitu sebelum raya haji, Mawaddah yang mula demam. Jadi 2 hari tak datang sekolah. Hari ke-2 tak datang sekolah, cikgu telefon. Cikgu kata Mawaddah terpilih mewakili PASTI At-Tauhid untuk menduduki peperiksaan saringan bagi zon Paya Jaras kategori 5 tahun. Examnya jatuh hari esoknya. Bila kami bagitau Mawaddah, katanya die nak join.Sungguh excited. Jam 7pagi dah bangun. Malam tu 2 kali saya bangun lap badan dia sebab panas. Jam 7.45 pagi cikgu jemput dia dan mereka pon berlepas ke Paya Jaras. 

Mengikut kata cikgu, sepanjang perjalanan mukanya monyok dan menangis. Bila cikgu tanye kenapa? die diam aja..tp bila nak dekat sampai katanya 'mengantuk!'. Begitulah waddah.  Penuh drama le jugak. Alhamdulillah, dari 16 pelajar, die dapat no-3. Dalam kelas die dapat no-2.

Sesi penyampaian hadiah berlangsung Sabtu malam Ahad lepas di Masjid Al-Ghazali Taman Maluri. Mula-mula persembahan berkumpulan:


 Mama, Maher & Atuk. Atuk & Wan memeriahkan suasana heee


Mama, Maher & Uwan

 Muaz sangat sibuk ke pentas..bape kali ulang kene angkut die by uwan/ayah/ajk lain huhu

Mawaddah:

Maher & Muaz

 Persembahan bacaan surah:



Muaz kene gari ngan Ayah sbb asek nak naek pentas



Alhamdulillah..No-2 dalam kelas 5 tahun 


Dah start emosi dalam kereta..sbb mengantuk!



Dan terimalah persembahan Nur Mawaddah membaca surah Al-kafirun dan Al-kauthar. 
Tahun depan kita jumpa lagi. Terima kasih!

video

Nota kaki: Hari ni penyampaian hadiah di Sek Agama Mus'ab. Ayah yang teman. Kejam ek Mama? huhu tau takpe...

3 comments:

Hanis said... Reply To This Comment

fuyyooooo hebatlah mawaddah...comey je masa baca surah tu...

tahniah kepada mak pak yang mendidiknya...hehhee

tumpang gembira :)

Ummu Auni said... Reply To This Comment

congrats laa...! kagum!

afi said... Reply To This Comment

alhamdulillah congrats mawaddah! so sweet like the mother awww! ;) yg pakai tudung pink tu, pandai betul2kan tudung. cute sgt. congrats you both!