Wednesday, October 12, 2011

45 ribu individu muflis

Baca berita kat sini: 45 ribu individu muflis kerana bebanan hutang. Ish ish tatau nak kata apa....tapi kalau boleh cuba elakkan dari berhutang.

Tak sabar betul nak habeh hutang ( rumah dan kereta). Dok kira-kira , kalau hutang abes, macam-macam nak buat. Penah tak berangan nak buat apa lepas habes hutang? Berenti keje? Gi holiday? etc?

Terkejut betul dengar siaran radio hotFM pagi tadi..punyala ramai orang dok hutang yang betol2 keliling pinggang. Cool aje bunyinya derang bercerita 


4 comments:

aida said... Reply To This Comment

Aku tak dengar hot fm sbb naik motor. Cer citer sikit

ummi said... Reply To This Comment

ramai org muda muflis. topik citer pasal hutang. ada tu yg berhutang sbb jadi guarantor, kes naya. tp ada gak yg kes rela, cam shopping x ikut ketebalan wallet. camtulah lebih kurang.

Mila@Rimbun said... Reply To This Comment

budak2 muda2 belia ni asal dapat kerja jer mulalah nak buat personal loan, apply max amount tuh... aduhaii.. kita yg dah lama kerja ni pon seboleh2 takmo ambik personal loan niii. interest tinggiii

Unknown said... Reply To This Comment

budak2 kolej/u pun beli iphone, bb. mana asal usul duit tu? hope not from ptptn. bila time nak bayo, kan main liat lagik