Tuesday, September 27, 2011

Kajiselidik: Destinasi cuti sekolah akhir tahun?

Cuti sekolah tahun ni belum plan lagi nak kemana...tengah mencari-cari idea sambil browse2 tripadvisor, booking.com & agoda.com. 

Jadi, nak minta pandangan sket manakah tempat yg menarik agaknya buat keluarga dan anak-anak? Antara yang terfikir di minda:

A) Pulau Pangkor 
Aktiviti: Mandi manda di kolam, naik bot , snorkeling ( tp hubby kata tak cantik)
Kali terakhir gi PP tahun 2008, masa tu tak snokel! huhu

B) Taiping
Aktiviti: Safari night, Zoo, Lake, Mee Udang Kuala Sepetang, Muzeum ( tak gi la kot, sure bosan)

C) Lost world of Tambun
Aktiviti: Mandi manda. Tapi Lost World Hotel tersangatla mahal. Kalau dok hotel @ Ipoh yang bajet ok kots

Lokasi memang prefer di sebelah pantai barat / lebuhraya utara selatan sebab otw ke Kedah, boleh terus balik kampung.

Siapa pernah ada pengalaman ke destinasi di atas? Atau ada cadangan? 

10 comments:

Ina Hashim said... Reply To This Comment

A)Pangkor-dah few times pegi..setakat 1-2 hari oklah sbb takde byk aktiviti or places of interest kat sana...tapi lepak tepi pantai mmg masyukkkkkk...kalo berani, leh main jetski sekali

B)tak penah pegi

C)Lost World-dah penah pegi utk family day company tahun ni...menarik jugak untuk bawak anak2 berjalan2 sbb ada petting zoo yg sgt menarik...ada budget hotel kat luar...Lost World Hotel tu about RM200 per nite...kalo Hotel Sun Inns pulak <RM100 per nite(tak jauh dari theme park tu)

ummi said... Reply To This Comment

Pangkor tak best ke? Akak ok ajer. Maybe kalau pegi bercuti pun terkam pool dgn beach, itupun dah cukup for my family. Tp eloklah cari tpt yang ada alternative activities pasal year end kan musim hujan. kang dok memerap dalam bilik hotel je,.. boring gak kan.

princessofsun said... Reply To This Comment

pangkor panas tapi best gak kalau gi pulau tuk snorkel..

destinaion lain - cameron.. -> ramai la kut time cuti skool.. bleh jem atas tu.. uhuks

p!nkerton said... Reply To This Comment

kak, bukit merah laketown resort dah penah gi? situ ok gak kalau bawak family, + boleh pegi zoo taiping nite trip :)

Farra said... Reply To This Comment

K. Ina, tq for the feedback! sgt2 berguna heee ..tp sy tgk raye Lost World hotel tu cam mahal jek , above 200 i mean..nak cari smule

K.tie, kami kalau gi pulau wajibun snorkel..so huby kata coral x cantik..btw, mandi pool & laut mmg sgt enjoy

Princess, Cameron mmg dah x masuk list..dh byk kali sgt pergi

Fatih, Bukit Merah Lake Town iye pernah gi

Ummu Auni said... Reply To This Comment

cuti sekolah yang panjang? balik kampung?

yatiscloset said... Reply To This Comment

bebs,
jum plan sesama gi lost world tuh mau? then kite sesama blk kedah...per kata ko soh deman riki2 kat pruzz hehe...musab sure suke dpt main ngan idlan :p

Farra said... Reply To This Comment

aini, yer benar..lps gi holiday memane..terus nk blk kedah

yati, aku tgh kecek bilik harga yg ok..huhu..owh ekceli dlm rm200 je bilik lost world tambun..aku dah call tanyer hotel td

julie.yaacob said... Reply To This Comment

aku rasa nak gi bukit merah laketown resort, bleh gi night zoo bak kata fatih

Anonymous said... Reply To This Comment

Salam..sorry blogwalking blog awak..kalau ke Tambun leh duduk hotel sri malaysia ipoh...bilik standard 120, bilik family 160..ade swimming pool and sgt puas hati..dekat je pon ngan lost world tu..saya dah stay n pegi situ..