Tuesday, April 26, 2011

Nur Mawaddah & team Juara peringkat Zon Subang

Tak pernah saya menyangka kanak-kanak berumur 5 tahun boleh memahami peraturan permainan Bola Jaring. Bila melihat Mawaddah beraksi di gelanggang sebenar, rasa sangat teruja! Saya langsung tak sangka. Mawaddah, 5 tahun dapat menyertai team PASTInya bersama peserta yg berumur 6 tahun kerana dia tinggi orangnya , tapi Awas! perangai 5 tahun nya masih menyerlah. Latihan telah bermula sejak hujung bulan 3, semasa saya bercuti lagi. Cikgu mereka juga sgt komited melatih anak murid.

23 Apr, sehari sebelum perlawanan sebenar, saya minta Mak Teh Waddah belikan kasut sukan di MV. Waddah pon ikut sama. Ni rupa kasut die.

24 Apr, seawal 6.15am saya kejutkan Waddah. Drama awal pagi seperti biasa juga. 6.50am ayahnya hantar ke PASTI kerana mereka semua bertolak dgn bas. Satu apapon die takmo telan. Air pon takmo bawak.
Kami menyusul kemudian jam 8.30am. Setibanya di lokasi, team Mawaddah sedang berlawan. Atuk waddah siap dtg naik motor to record live game in camcorder.

Total 6 tadika berlawan..dan ini keputusan team Mawaddah :
Game 1: 4-1
Game 2: 6-0
Game 3: 9-0

Selesai 3 games..terus ke semi & final:
Game 4/semi final: menang x ingat markah sudah..huhu
Game 5/final: juara! x ingat markah sudah..huhu

Waddah in WA

Sikit-sikit asik nk betulkan tudung..adoyai...x faham ..bila tanye katanya tade apa2..takpe la..asal menang sudahh

Abes game, mesti salam pihak lawan yer

Waddah sedang beraksi! Die main elok teratur. Tangkap bola kemas, berdiri cari kawan dan baling bola dgn baik, sgt contrast dgn emaknya dolu yg huru hara kalu main netball....ha3

Lokasi kejadian~ Paya Jaras

Waddah recaj tenaga dgn aiskrim & belon sabun. Kalau x dapat..drama bermula dan takmo main. Susah btol nk pujuk..huhu. Now dh tukar role : GA.

Maher terpaksa seksi..dek cuaca panas. Dah tu maknye hangkut sampai ke gelanggang dek nk bersorak kat kakak Waddah

Mereka juara peringkat Zon Subang!

Team bola sepak x menang..dapat saguhati je la

Wajah seorang juara yg membuat mengalir airmata kegembiraan seorang ibu!
Dan beliau terpilih juga utk team Zon Subang ke pertandingan peringkat negeri
Alhamdulillah. I luv u kakak
* sobs* mood jiwang

14 comments:

Sharinginfoz said... Reply To This Comment

seronok baca citer mengenai anak2

ShaFiAti said... Reply To This Comment

congrats waddah...do your best in next games!! gud luck!!

kat umah kaksu pun ade netball games untuk PASTI2 kawasan serdang..tapi tak pegi la sbb anak tak join....heheh...tau pun sbb terjumpe x-cikgu pasti lutfi di pkns bangi on last friday...

hanis said... Reply To This Comment

wahhhh hebatnya mawaddah.. .bagus..bagus...bleh jadik pelapis utk netball negeri...

dah tak larat tgk asal main netball peringkat tinggi2x sikit..pakai skirt pendek...islam..tak islam...same jek...

yatiscloset said... Reply To This Comment

hebat giler waddah..congrats!!!!

aida said... Reply To This Comment

kau pun main bola jaring ke masa kat school dulu? aku ni mmg keras kaki dan tangan.. hehehe

Farah Ikin said... Reply To This Comment

tahniah....anak saya tak dapat ke final...dia main bola sepak utk zon serdang..good luck kat mawaddah nanti

Farra said... Reply To This Comment

tq all aunties! :D

Aida, aku main netball peringkat sekolah aje..wakil sek ping pong ..owh aku mmg kaki sukan jugak..darjah 6 aku johan lompat jauh he3..

Farah Ikin, tq....tgk anak join game football pon dah seronokkan? walau tak ke final

Atah Rashid said... Reply To This Comment

hehehe. WA gak. cam akak time kat SAMER dulu :)

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

erkk terrornya waddah.. saya pun tatau main bola jaring sampai skrg :P

Ummu Auni said... Reply To This Comment

congrats mawaddah!! hebat tu!

sikul@t said... Reply To This Comment

hebat Waddah.. sangat aktif .. kecik2 dah berbakat besar.. & satu lagi.. Auwww..Maher yg cekci... comel comell

p!nkerton said... Reply To This Comment

wahhh hebatnye waddah! ada potential pegi jauh ni hehe :D (saya pun terharu baca entry ni) perasaan emak2 berbangge dgn achievement anak2 gitu kan hehe..

Zuedin said... Reply To This Comment

power power kakak mawaddah

Farra said... Reply To This Comment

tq aunties :)

Fatih, sgt terharu dgn pencapaian anak2 ..sobss