Friday, January 28, 2011

Kos bersalin & berkhatan baby Maher

Kos bersalin anak no 4 kali ni paling rendah , hanya tambah rm9 dr kos yg syarikat tanggung. Rasanya mungkin sbb 2 hari 1 mlm shj. So kosnya rm2509 Hospital Pantai, normal buat rujukan mummy lain yg nk bersalin disini yer.

Selepas discaj dr hospital pantai, kami terus ke hospital tawakkal utk khatankan Maher.1st time buat ni sbb terpengaruh ngan doc panel T* yg dpt bby gak awal Jan. Kami mmg slalu jumpa doc ni & borak2.
Utk berkhatan, doc yg dicadangkan ialah doc al-Amin. Mudah je prosidurnya, kami call je klinik then klinik kata bole wat terus. Proses berkhatan amik masa dlm kurang 30 min gitu. Memula bby kene bius then kene la berkhatan. Masa tu bby mmg nangis jugak. Mlm tu bby demam, kami pon kasi ubat. Mama x rest sgt sbb bby x selesa. Esok mlm dah ok..bby tido dah ok..mama pon cukop rest.
Kos berkhatan baby rm350. Nnti update balik bila balutan khatan ni tanggal dgn sendirinya. So far , tak susah menjaganya.

Few dys lps bersalin dh mula rasa letih sbb menghandle karenah anak2 lain , terutama Muaz. Muaz ni suka memanjat bdn mama, amuk, nak minta dukung la etc. So masa hari ke 4 onwards Muaz kene gak pi taska so mama pon dpt lena disiang hari.

Later citer bout Jaundice plak
Published with Blogger-droid v1.6.5

6 comments:

aida said... Reply To This Comment

masa bersalin fateh hari tu pun, fahri jadi clingy... tapi budak2 ni kuhantar pi nursery jer.. amni & fawwaz pulak tidur rumah my parents memalam.. sampai la kuabis pantang. cakap juga kat my mom, takpe budak2 tu nak duk rumah ngan aku.. tapi mak aku kesian kot, sebab aku pantang sorang-sorang, takde org jaga.

tapi dah anak 4, alah bisa tegal biasa.. pantang pun, takkan la tak boleh handle baby dgn diri sendiri

aida said... Reply To This Comment

oh ya fateh pun khatan... sebab selaput di situ menganggu masa dia kencing. kosnya masa tu rm300

Farra said... Reply To This Comment

Aida, fateh sorang je dh khatan eh?
Aku pon pantang sendiri je
Sib baik ada taska, cemana la mil aku dulu anak ramai taska tarak, sure penat ms pantang

armouris said... Reply To This Comment

info tentang berkhatan di SIHAT SELALU - Kelebihan Berkhatan

y@tipruzz said... Reply To This Comment

hantarla kekanak pi taska supaya dpt enuff rest. aku x larat woo nk jaga derang+baby...sure stress hoho

Farra said... Reply To This Comment

Yati, aku setuju ngan ko...wadah kdg2 ada tp die behave , x kaco pon