Wednesday, November 10, 2010

Diarrhea attack!!!

Khamis lepas bermula jam 3.30pm aku diserang CB! Ya Allah sakitnya macam nak bersalin pulak. Dah la time tu keje menggila. Aku hilang fokus kerja. Jam 4.40pm aku submit tugasan terakhir hari tu dan terus gi klinik. Kat klinik terbongkok menahan kesakitan yg amat, siap airmata keluar mcm menahan kontraksi gitu. Aku minta painkiller yg kuat tp doktor tak benarkan sbb mengandung. Lepas makan ubat, aku terus terbaring menahan kesakitan di surau, aku tak dpt nak solat Asar lg. Sambil aku baring2 menahan kesakitan tu ramai plak call aku psl keje ler sbbnyer esok nak Diwali. Lgpon lately unit kami ni huru-hara ngan byk isu kehkeh :p. Hubby sampai ke pejabat 6.30pm dan aku gagahkan diri utk solat Asar. Kami tak yakin utk pulang ke rumah lg sbb aku asik ke Toilet. Jadi jam 7.30pm++ baru kami gerak. Aku tak dpt nak memandu, so hubby dtg ke pejabatku naik motor dan motornya park kat opisku. Ku terasa sgt lemah..jam 9pm dah terus tido. Kali terakhir diserang CB jam 3am gitu.

Jumaat hari berehat saja, aku dah mula lapar dan aku pon masak bubur. Hubby ke pejabat haritu. Siang tu 2 kali aku tidur huhu. Budak2 aku biarkan jek.

Sabtu mlm Ahad bermula jam 2.30am aku diserang CB semula! 3 kali ke toilet dan aku terus makan ubat. Lepas makan ubat dah OK. Pagi lepas Subuh aku terus memulakan aktiviti memasak utk ke Genting!

Isnin, sudah pulang dr Genting aku diserang CB semula bermula jam 2am! 3 kali juga ke toilet dan kemudian aku terus makan ubat. Lepas makan ubat dah ok tp badan lemah. Ingat nak saja MC, lg2 badan aku mmg rasa sengal dek berjalan kat Genting Theme Park yg luas tu. Tapi tak jadi MC, keje menggila..so sampai gak ke opis.

So nak tau tak agak2 knapa aku diserang CB? Ini tekaanku dan hubby setuju:
  • Serangan pertama- roti Hi5 inti tuna
  • Serangan kedua- Apple dan Sardine pie Tesco
  • Serangan ketiga -Tuna dlm tin ( makan masa otw blk dr genting ngan roti)
Masa aku beli roti dan ngap tu aku btol2 lupa. haha..so nilah akibatnyer! Insaffff weh. Dah takmo beli roti/pie ada inti2. Sebabnya kita tatau kot2 inti tu dah lama buat kan?

Owh keje menggila tu yg tak sempat updet blog. Tp mlm ni kuwajibkan citer pasal oliday @ Genting jika tiada aral melintang :) See ya!

3 comments:

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

jaga diri..

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farah, kiteorg tak pernah beli hi 5 sejak kuar paper pasal kilang kotor kat n9 dulu.. terus boikot.. cuma beli gardenia jer...

Farra said... Reply To This Comment

aini, tq

ayu, kami pon same..aku je beli roti tu sbb masa tu roti tu je ada kat petronas..lapo sgt masa tu ehehhe