Tuesday, November 23, 2010

1st specialist check-up @ 30 wks!

Finally jejak juga ke Pantai Medical Center Bangsar semalam petang. Wah kagumnye dgn ingatan Nurse/Assistance Dr Idora, aku panggil Azi, die boleh lg ingat aku ni. Die tegur " Kak Farrah ni rasanya baru je jumpa last yr kan? Baby dah besar ke?". Ehehe bagus2 ingatanmu.
Dr Idora pon kata "baru bersalin 6.8.09 yer, jumpa lg". But she is ok jek.

1st check-up semalam hubby nak teman so alkisah, kene balik umah amik hubby jap & tukar kereta ke Kelisa sbb kalau bawa Exora susah woo nak lencong maut kat parking Hospital tu. Hubby tak koje sbb servis kete Kelisa pagi semalam.

Hasil check-up:
  • Berat Mama: 68kg ( naik 2 kg in 2 weeks)
  • Berat Baby : 1.7kg
  • Kedudukan Baby: Kepala kebawah sudah
  • Kedudukan Uri: Normal
Apapon alhamdulillah sume sihat. Happy =). Tapi mama, susahnyer nak kontrol makannn! Akhir2 ni keje bertambah...stress bertambah..makan lg bertambah! apa kes???

Last Sun, Mama dan Kakak Mawaddah berdua je gi shooping kat sini! ekceli mama frust tak dpt belanja duit nak beli Waffle Maker yg tak ketemu2..so dpt blanje kat sini pon ok la..terubat sket :p . Sonok dpt beli *** yg fancy2 gituuu ahaks :p

5 comments:

aida said... Reply To This Comment

sini bra maternity bermacam warna dan stail. Sebelum balik aku nak p borong, hari tu ada sale, dpt la 3 helai. Yg buruk2 nak kena buang. Bra biasa lama dah tak pakai, rasanya dah 5 tahun. Apa taknya ngandung, bersalin, bf, ngandung balik. Haha

Farra said... Reply To This Comment

aida, syoknyer! ye la..kalau asik pakai mmg lusuh..sbb cam aku pon dr anak no 1 pakai nursing punya je sampai la sekarang

ieka said... Reply To This Comment

eh.. maintain doc lama ke?

achiknie said... Reply To This Comment

hai farra..ermm dh 30wks yer...sy plak almost 32 wks..br kuar hsptl sbb saspek denggi..ermm..aritu ms checkup 31 wks berat bb 1.2kg..normal ke ek??tp doc x ckp ape2 pn..so confirm laa nnt deliver kt ctu..sy lately ni berbelah bg mcm nk deliver kt private jer...hehe..tp rsnyer dh lmbt kot nk wt apptmnt..
hrmm...doa2 semua selamat yer.

Farra said... Reply To This Comment

ika, sama je la..pening fikir..dr marsita pon tade kat pmc tu

achiknie,harap2 baby sihat, berat tu tak penting..masih ada masa je nak bersalin private spital..dulu time anak no 3, sy start cek up 32wks..takpela..bersalin pon sama je sakitnya