Wednesday, October 27, 2010

BPA free bottle & Shopping alert for mommy!

Haritu beriya sungguh kan ku cari BPA free bottles? So as feedback by K.Nita & K.CT , Pureen pon ada BPA Free Bottle yg murah sket and colouful, so aku pon tangguh dulu online shopping.

Lps tu kami puas dok car Jumpersuit online tapi tak jumpa2. Terpaksa pakaikan Jumpersuit sbb Muaz ni suka menggaru bahagian pinggang, peha & lutut sampai naik bintik2. Cemana la nak baik kalau tiap kali sapu krim, die menggaru! So kene gak cr Jumpersuit ni utk elak die menggaru.

Kami decide gi The Curve hari Ahad lepas nak cari 2 items ni. Macam yg diadvise oleh pakar kita like buku Irfan Khairi dan blog Hartini :p , seeloknya makan kenyang2 dulu baru gi shopping. So aku pon masak dulu nasi Portugis, makan & siap bawa bekal for lil Muaz ehehe.

So singgah le Mothercare, The First few Years and few kedai barang baby dan satu barangpon kami tak beli kat situ! Ternyata The Curve dan segala mala kedai barang baby tu mmg tak sesuai dgn maknyer yg frugal ini :p

Last2 kami beli Jumpersuit kat Metrojaya ( tgh sales) dan BPA Bottle Free kat Tesco sebelah. Jumpersuit tu pon 12 months je ada, tade 18 months. Gamaknya kejap je boleh pakai ni. Tp takpe la si adik Muaz nnti boy gak.

Ni rupa Pureen Botol tu yg aku beli tu. Cantik gak kan?

1 botol Wide Neck White. Dr website tgk disini. RM 9.50/ bottle
Easy grip bottle, tgk kat sini. RM 12.90/ pack = 2 bottles


Aku bukanlah Duta Pureen atau MyDear, tapi aku dah tergoda nak terjah sini! Mau join?

6 comments:

y@tipruzz said... Reply To This Comment

mydear sales mmg worth it. kami beli stroller, car seat, playmat and fan utk firas dulu :)

Zuedin said... Reply To This Comment

dua -dua saya penah pergi....macam kata kak yati mydear worth to go
pureen ramai giler orang, kena datag pagi2 barang bleh tahan la

achiknie said... Reply To This Comment

salam farra...sy pn dh bli botol bpa pureen ni aritu ms sale kt sogo(sale gile2 brg2 bdk, so giler2 la bli bj tuk my doter ni)bj bb baru x bli pn lg..kite pn peknen gak due bln 1ni..hehe..dpt la murah sket regenyer sebotol dlm rm7+ kot..bli satu aje..tu la..ingt later nk cr gak lg since tutup botol avent dia dh hilang x tau kemaner..:(

achiknie said... Reply To This Comment

sale mydear tu kt mane ek?tmpt yg same ker??

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

mydear murah. pureen biasa je. aku agak dah ko mesti tak membeli di curve tu..hahaha

Farra said... Reply To This Comment

yati, tu la aku aim buggy..so nnti kite fly pi oliday leh anakku dok dlm buggy yg ringan tu kan senang angkut2, eh fan tu menarik gaks!

zue, apa ek lg brg2 kat pureen?

achiknie, yer btol, takyah dh beli avent..eheh..tu la sy dh lama tak gi sogo..best tu , my dear kat puchong , klik link tu

aini, i like ur comment! wohoo :p