Thursday, October 7, 2010

24 wks already & guess what?

Sebenornya my 24th wks check-up suppose to be tomorrow, Fri. Tapi my en hubby insist jugak kami terus jumpa doktor hari ni & aku tak dizinkan ke pejabat. Alkisahnya gini, lately ni aku salu sakit kat bhgn abdomen, antara perut dan peha. Tengah malam tadi masa tgh tido punya la sakit sampai taleh nak pusing badan. sakutnyer belah kiri. Lepas tu pagi ni dah siap-siap nak gi keje ni sakit pulak bahagian kanan sampai terduduk la kojap den kat sofa tu ha. Kang tak pasal taleh drive kang susah pulak kan? So en hubby insist gi jugak jumpa doc pagi ni.

So dah solosai check-upnyer. Melalui ujian air kenc, tade pula apa-apa jangkitan. So doc kata maybe la sbb pergerakan fizikal yg boleh menyebabkan sakit-sakit manja ni :p Doc soh berehat 2 hari = 2 days MC. Tapi aku hanya mau MC today saja. Genapla MCku 5 hari tahun ni . Esok kan ada event besau, so taleh MC. ehehe. So ni aku tgh layan2 keje dr rumah sambil baring2 jek. Kekanak sume kat Taska supaya mommy dapat berehat.

Ni hasil check-up 24 wks:
  • Berat mama: 63.5kg - naik 3.5kg in a month! tq for all the open houses during this Syawal :p
  • Berat baby: 600gm
  • Kedudukan babu dan uri: Semua normal. Baby punya kepala hala ke bawah ( tp dia masih pusing2 lg ehehe)
  • Tekanan darah mama: 90/50
  • Jantina baby: Sangat jelas..jeng jeng..mau teka? :p
Doktor komen punya susah nak dpt ukuran! baby asik gerak sajo..huhu..yolah..tu la kojenya.

Malam tadi My 14 months old Muaz tido kat bilik Abang dan Kakak dia...owhhh tersentuh sgt hati dan perasaanku! Mama soh yg besau jaga adik sementara mama solat, tgk2 depa sume dh tertido. Alahai, Muazku. Mama tetap insist kat Ayah wajib angkat juga Muaz tido ngan mama.

Katil besau ni katil Mus'ab. Katil Mawaddah is single bed je ada belah bawah.
Owhh anak-anak mama sudah besar


Guess the gender? ( chop! Shell hang takleh jawab tau sbb aku dh SMS hang)

Insyallah cadangnyer minggu 39/40 nak mula check-up di spital Pusrawi KL.
Ok sekarang dah boleh mencari nama anak bermula M lg. Jom cariii

7 comments:

mila.ibunajihah said... Reply To This Comment

'Munirah".. ehehehe.. lucky guess.

puterikiut said... Reply To This Comment

boy kot..sbb tu nampak jelas..hehe
alahai muaz tido same je style mcm sara.. mengereng camtu...

aida said... Reply To This Comment

laki la tuuu

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

er.. tatau sbb tak der pengalaman tapi org komen kata boy.. hihihi tak per penting baby sihat mama sihat.. erkk.. tekanan darah tu tak low ke? ke normal utk ibu mengandung?

Ummu Auni Afif said... Reply To This Comment

aku tgk pun confuse da...hahaha
suspect boy

-ummu amin- said... Reply To This Comment

alaa..sayunyer tgk tiga beradik tuh tido. kiteorg plan suh amin n saeed tido bilik sendiri bila dah ada yg ke 3. tak tahulah boleh ke tidak.

as for baby's gender, tak surelah.. tapi cam boy jugak

MQ said... Reply To This Comment

rasa laki kot..kalo dah obvious sgt tu..bak kata sonographer n gynae, nampak satu pistol dan 2 peluru..hehe..apa kata letak nama muhaimin, makna tak pasti tapi penah kenal org yg nama camtu yg boleh tahan baik perangai nya..insyallah :)