Wednesday, July 14, 2010

Tioman Trip 10 - 12 July 2010: Day 2

Hari ke -2 ( Ahad)

Pelan awalnya dah berjanji dengan sume utk bersarapan jam 7.30am. Tapi kami paling lewat sbb nak mandikan ramai anak2 so kui 8am baru gi makan. Makanan di Cafe PBR boleh kasi 2.5 bintang aje. Nasib baik la kaami tak amik Full Board pakej ( iaitu termauk makan), agaknya boleh naik bosan makan Food yg byk cater Western taste. Tekak org melayu ni nak juga makan pedas2.

Jam 9am kami berkumpul di Jeti utk gi snokerling di Pulau Renggis dan Marine Park. Waktu yg diberi hanya 9am-1pm. Bayaran RM35 dewasa dan RM25 Kekanak ( kes kami FOC jek ). Memandangkan ombak sangat kuat, aku buat keputusan untuk tidak turun snorkeling. Takut tak terdayo nak berenang ke boat semula. Orang lain take turn snorkeling to babysit kids. Muaz behave saje. Bila dah penat die minum susu dan tido. Walaupun tak turun snorkeling badanku rasa penat semacam. Naik bot on the way ke resort sempat la tido kejap. Tapi now rasa nyesal tau tak turun snorkeling kejap. Just snokrleing tepi pantai je huhu.

Sampai je di Jeti lebih kurang jam 1pm++, kami terus menerjah ke kedai makan kerana hendak menapau Lunch. Sume orang makan di chalet memasing je sbb kids pon dah tertido kat bahu mak bapak.

Lepas lunch, memasing terus terbongkang kerna kepenatan. Selepas Asar, kami menyambung aktiviti di pantai semula sehingga senja menjelma. Bebudak sume kalau boleh dah takmo naik. Mama dah rasa tak puas plak snorkeling sbb petang tu baru snorkeling btol-btol. Itupon tak boleh lama sbb jaga Muaz.

Malamnya kami dinner di kedai makan yang sama. Tengah makan tetiba hujan turun dengan lebatnya. Lama kami menunggu hujan reda. Tanye kat kedai makan pasai payung, depa tade payung plak. Bila hujan dah agak renyai, apa lagi kami pon berjalan dgn tahap kelajuan yg maksima ke chalet sbb Muaz dah amuk ngantuk dan susu tidak di bawa. Sampai di chalet layan dulu citer kartun kat tv dan terus tido.

Berakhirla kisah Day 2. Ikut kisah hari terakhir di Pulau Tioman esok pulak yer :p Jom layan gambo.

Mix
Snorkeling @ Pulau Renggis. Kat Marine Park tak tangkap gambo

Mommies and kids~ siap sedia nak snorkeling! Posing jap sambil tunggu bot

Bestfriends! ( especially Mawaddah dan Idlan )
Love this pic! Peserta termuda


Dah tu nak masuk maghrib..balik2..

Kat sini la kami lunch dan dinner. Untung depa

p/s- kisah esok lg tragik! tungguuu :p

No comments: