Wednesday, February 10, 2010

Batu Pahat & Acara makan2

Bulan Jan and Feb ni memang bulan ronda-ronda Malaysia gamaknya buat kami :p. Kali ni ke Batu Pahat menghantar adik ipar yg mula bertugas di syarikat baru di situ.

Pagi Sabtu bergerak lewat lebh kurang jam 3.15pm disebabkan 1) Mama's appointment with Dentist for crowning. Crowning done and Mama invested RM580 ( Co cover RM150 only and to claim ASAP) 2) Jalan sangat sesak area Kepong.

Destinasi:

1) Shell Desa Petaling
Menghantor periuk belanga utk aktiviti makan-makan kawan hubby esok harinya. Then terus gerak dan singgah makan di R & R Seremban dan solat sekali.

2) Pasar Malam, Batu Pahat
Sampai area BP dah malam around 9pm. Kebetulan ada Pasar Malam, so kami singgah dan tapau je apa2 food yg berkenan.

3) Carrefour BP
Beli barang-barang keperluan adik ipar untuk umah sewanya.

4) Makan-makan Pakistanese food
Kawan suami buat makan-makan menu Pakistan kat rumah dia. Kids suka sangat dtg situ since ada Playground & Swimming Pool that very well maintained. Sambil BBQ in progress, bebudak mandi pool. Anak kami je yg mandi, anak org lain tak join la pulak. Nak wat cemana..anak2 jakun sket tgk pool :p . Baju tade extra, so kami just pakaikan baju yg dah pakai a day before tu utk mandi. Pakistan food not bad gak. I really like the kebab ayam dan roti prata ( agaknya). Kami balik umah dah malam..uhhhh..sangat sangat penat. Takpe..yg penting kita enjoyyy! ekekke

Penginapan:
Hotel: Novo Park Hotel
Jenis bilik: Honeymoon room ( since other rooms dah full)
Harga:RM148 ( inclusive breakfast for 3)

Layan Gambo jom


Sudah ada exora, senang mau pindah umah =). Penuh kereta..ngan periuk belanga nak kasi pinjam kat kawan hubby pon boleh muat.

Hotelnya selesa juga walaupun bangunan agak lama

Makanan hotel mmg out abehh

Dari R & R Seremban, sampai la umah sewa Mak Teh. Muaz naik heran, everyweek berjalan aje!
Kids happy ;)

Suasana berBBQ tema Pakistan hihi..nyummm
The group photo. Nice meeting u all nice ppl ;). Ab punya la suka main kejar-kejar ngan bebudak Pakistan tu.

2 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

dlm byk2, kite tertarik dgn topi muazz...cute bangat..huhuhu..

Farra said... Reply To This Comment

thks to kak nita yg kasi present topi itu ekekek ;)